O partijskom zapošljavanju u Leskovcu- TV snimak

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
DJ.S.
DJ.S.
7 godine pre

Uprkos rezervama prema Palmi i JS,pohvale na racun lokalnog lidera i to zbog iskrenosti i priznanja da je to jedini nacin zaposljavanja u Leskovcu. Srdjan D. ozbiljan i kompetentan. Nesic bez kredibiliteta i arogantan.POstao rezimska skutonosa.LJudi iz SDSa argumentovani. Malo je bilo dobrih na ovom planu,ali ovi iz SNSa najgori.Dakle,bog nek nam je u pomoci s ovim Delijama i njihovim najpoznatijim navijacem.

Okrugli sto bez "kralja Artura"
Okrugli sto bez "kralja Artura"
7 godine pre

Kao forma koja se retko ili gotovo nikada ne viđa u lokalnom medijskom prostoru, ovaj panel je svakako dobra ideja. Pretpostavljam da svaka nezavisna produkcija ima prilične poteškoće prilikom ostvarivanja tehničkih uslova. U ovom slučaju, ozvučenje je bila najslabija karika. Ipak, gledano u celini čini se da ovaj poduhvat i nije loše prošao.

A sada malo o pojedinostima.

Tema je svakako dobra i uvek aktuelna. Pitanje partokratije je politički “evergrin” sa kojim nema promašaja. Za razliku od toga, učesnici u diskusiji su bili manje-više đene-đene.

– Načelnik finansija Tričković je verziran za ovakva i slična pitanja. On se dobro snalazi u situacijam u kojima treba puno govoriti a malo reći. Strogo se pridržava pravila o kontraproduktivnosti ulaženja u bilo kakvu polemiku sa trenutnom opozicijom i u tom pogledu je daleko mudriji od svog šefa.
– Najblaža kvalifikacija koja bi se mogla reći za direktora Nacionalne službe je tabula rasa. Zaista mi nije jasno na osnovu kojih kvaliteta je ovaj čovek zauzeo ovako odgovornu funkciju. To isto pitanje sam sebi postavljao i u vezi njegovog predhodnika.
– O Zoranu Miloševiću ću ukratko reći da se radi o jednom poštenom doktoru nauka, koji je ovom prilikom pokušavao da vadi tuđe kestenje iz vatre. Pritom se i nije baš nešto pretrgao.
– Manjinska pitanja mi nisu najasnija, naročito ne “grobljanska”, pa Ajvazovića i njegove odgovore ne bih komentarisao. Zašto je uopšte pozvan?
– Nebojša Cakić je standardno fokusiran i pripremljen. On bez obzira na medijatorova usmeravanja da se drži teme, uvek gađa i pogađa unapred zacrtane ciljeve. Obavezno kaže ono što je namerio, uz jasne i precizne ograde.
– Nenad Filipović je po običaju previše impusivan, ali ovoga puta sa prilično dobrim idejama. Čini se da je konačno postao opozicionar.
– Žika ko Žika. 😀
– Saša Stojanović može i mora mnogo bolje. To što se njegova stranka “skrckala” ne znači da i on treba da spušta svoje standarde u novonastalim okolnostima.
– Najveće razočarenje i promašaj ovog okruglog stola su predstavnici tzv. civilnog društa. Prosto je neverovatno koliko su ti likovi zaljubljeni u svoju političku pamet. Već skoro 20 godina iste face, ista priča. Face mi ne smetaju. Priča me iritira i to veoma. Odgovorno tvrdim da su se na političkoj pozornici ovoga grada u poslednjih dvadesetak godina promenili više ili manje skoro svi. I crni i crveni i žuti… Samo je leskovački civilni sektor ostao zaprložen i zaglavljen u vakatu od pre 2000. Izgleda da su najveći profiteri 5. oktobra apsolutno nesposobni za evoluciju. Ili im se možda takvo ponašanje i dan-danas debelo isplati?

Sve u svemu, bila je ovo zanimljiva emisija koja bi mogla da preraste u ozbiljan “serijal”. Nadam se samo da će se u tom slučaju baviti i nekim težim pitanjima. Jer na ovo smo i bez okruglog stola, svi znali odgovor.