O kontroli kvaliteta vazduha na sednici Gradskog veća

VRANJE

Gradski većnici na sednici koja je održana, u ponedeljak, u Vranju prihvatili su Nacrt Programa kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji grada za 2022. godinu.

Ovaj dokument biće dostavljen Ministarstvu za zaštitu životne sredine na saglasnost.

,,Ono što je karakteristično za ovaj Nacrt Programa kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji grada Vranja za 2022. godinu je mreža monitoringa na teritoriji grada. Nju čine tri merne stanice, dve iz državne mreže za automatsko praćenje kvaliteta vazduha i jedna koja pripada lokalnoj mreži“, rekla je portparolka veća, Danijela Milosavljević.

Većnica je dodala da je na sednici data i saglasnost na Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja grada Vranja za 2022. godinu, za čiju realizaciju su u budžetu grada opredeljena sredstva od 33,5 miliona dinara.

Članovi Gradskog veća prihvatili su i Predlog Pravilnika o bližim uslovima, kriterijumima, načinu i postupku za ostvarivanje prava na nakandu troškova za vantelesnu oplodnju u tekućoj godini. Podržali su i Predlog Pravilnika o materijalnoj podršci porodicama sa duplim blizancima i trojkama, rekla je Milosavljević.

Prihvaćen je i predlog da se u periodu od 5. do 8. marta omogući prodaja cveća i suvenira u gornjem delu šetališta u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare