Nurdor poziva građane Vranja da obeleže Svetski dan dece obolele od raka

VRANJE

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka ,,Nurdor” poziva građane da podrže ,, male superheroje koji se leče” i obeleže zajedno Svetski dan dece obolele od raka u četvrtak, 15. februara u 12 časova na šetalištu u Vranju ispred Robne kuće.

Kako najavljuju u više od trideset gradova širom Srbije, obeležiće ovaj datum.

,,Naša misija je da svakom detetu obolelom od raka mora biti dostupno najbolje moguće lečenje i nega, kao i psiho-socijalna podrška celoj porodici kako bi što lakše prebrodili dugotrajno, bolno i iscrpljujuće lečenje. Ovo ne možemo sami. Samo uz podršku šire društvene zajednice, volontera, medija, donatora, možemo biti snažan oslonac i podrška malim borcima koji svoje bitke vode u tišini. Samo zajedno možemo stvarati bolje društvo, tako što brinemo o onima među nama koji ne mogu sami”, rekli su iz ovog udruženja.

Osim u Vranju, akciju podrške ,,Nurdor” će organizovati i na trgovima i glavnim šetalištima tog dana u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Čačku, Smederevu, Prijepolju, Rekovcu, Kraljevu, Lebanu, Ubu, Boru, Lazarevcu, Priboju, Užicu, Valjevu, Zrenjaninu, Koceljevi, Zlatiboru, Ivanjici, Kruševcu, Sjenici, Somboru, Subotici, Sremskoj Mitrovici, Kikindi, Šidu, Leskovcu, Pirotu, Vladičinom Hanu i Prokuplju.

Lečenje dece i mladih možete podržati i slanjem SMS poruke sa tekstom 1 na 1150. Cena SMS poruke je 100 dinara i važi za sve mreže.

Nurdor je nacionalno udruženje roditelja, lekara, medicinskog osoblja i ostalih ljudi dobro volje koje deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pruža praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku. (kraj) DC/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare