Nurdor iz Niša poziva mlade da pomognu vršnjacima iz Italije

NIŠ

Iz NURDOR-a u Nišu pozivaju sve mame, tate, drugare, učitelje, profesorke, vaspitačice, bake, deke, da se sa svojim malim drugarima pridružite jednoj velikoj akciji čiji je NURDOR deo, kažu u Roditeljskoj kući u Nišu.

                            ‘’Verujemo  da ste već svi čuli za naše velike prijatelje Ageop Ricerca  iz Bolonje. Oni su među zaslužnima što NURDOR danas postoji i što je ono što jeste. Pored prijateljstva, podrške, obuke i mentorstva obezbedili su i najveću donaciju za izgradnju nove bolnice u Nišu. Veliki broj dece koja iz Srbije idu na lečenje u Bolonju boravi u njihovoj roditeljskoj kući poptuno besplatno za sve vreme trajanja lečenja. Takođe, AGEOP je omogućio da medicinsko osoblje iz Srbije boravi u Bolonji više puta na edukacijama i praktičnim obukama, takođe besplatno’’- kažu u NURDOR-u.

                          Oni su godinama do sada pomagali nama. Sada je trenutak da mi pomognemo njima, kaže se u NIRDOR-ovom pozivu.

                           ‘’Kako bi uspeli da sačuvaju Roditeljsku kuću u Bolonji neophdno je da do proleća 2021. godine obezbede ogromna novčana sredstva. U tu svrhu organizuju brojne akcije, boreći se sa svim preprekama koje je izazvala epidemija virusa korona.

U oktobru ove godine pokušaće da naprave ‘’Najveći crtež na svetu’’ i prodajnu izložbu na trgu Piazza Magiore u Bolonji’’- objašnjavaju u NURDOR-u.

                           U tome mogu d aim pomognu i deca iz Srbije i Niša jer su oni nama pritekli u pomoć kada nam je bilo najpotrebnije.

                             ‘’Naša ideja je da Srbija bude deo ovog crteža i da pošaljemo našim prijateljima bar 2.000 radova malih kreativaca iz naše zemlje’’- naglašavaju u NURDOR-u. ‘’Boja kampanje je žuta, a na vama svima je da pustite mašti na volju, otvorite svoja srca i pomognete jer to možete’’.

                          Pošaljite nam svoje radove i radove vaše dece, učenika, komšija, prijatelja, drugara na adresu Čolak Antina 16, Beograd do 20. septembra i učinite da vaša umetnička dela budu izložena i prodata ove jeseni u Bolonji kao deo velikog i divnog projekta podrške i prijateljstva, poručuju iz NURDOR-a.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare