NUNS: Vulin etiketira Cvijića

BEOGRAD

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudio je danas nastup ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, koji je u emisiji Fokus na Televiziji B92 izjavio da je novinar Vuk Cvijić “član stranke Vuka Jeremića”, lažno ga označavajući kao partijskog aktivistu.

To nije prvi put da se Cvijić označava kao partijski aktivista, jer je Informer u januaru prošle godine napisao na svom sajtu da je Cvijić član Narodne stranke i posle reakcije NUNS i medijske zajednice, ta lažna objava je uklonjena.

Proteklih godina sve je češća praksa državnih funkcionera i provladinih medija da etiketiraju nezavisne novinarke i novinare kao članove i aktiviste opozicionih partija i lažno ih optužuju za partijski angažman, navodi se u saopštenju.

U saopštenju NUNS upozorava da novinarska profesija nije i ne sme da bude u službi politikantskog potkusurivanja, niti da služi za predizborne obračune sa političkim rivalima, te da niko ne sme, pogotovo predstavnici vlasti, da se na ovakav način ophodi prema našim novinarima.

“Ovaj slučaj ćemo registrovati u Bazi napada i pritisaka na novinare kao i u regionalnoj bazi SafeJournalists.net i o njemu obavestiti međunarodne organizacije”, poručuje u saopštenju NUNS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare