NUNS i NDNV: POSTAVLJANJE PITANJA JE OBAVEZA NOVINARA

BEOGRAD-NOVI SAD
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) smatraju da Svetlana Božić Krainčanić, novinarka RTV Vojvodine, postavljajući pitanja premijeru Aleksandru Vučiću, nije prekršila nijednu pravnu, etičku ili profesionalnu normu.
NUNS I NDNV očekuju da rukovodstvo RTV Vojvodine reši nastali problem unutar kuće i omogući Svetlani Božić Krainčanić da nastavi da se bavi svojim poslom bez ikakvih pritisaka ili posledica, uključujujući povlačenje rešenja o kažnjavanju.
NUNS I NDNV podsećaju da je obaveza svih novinara, a posebno onih koji su zaposleni u javnom servisu, da nosiocima državnih funkcija postavljaju sva pitanja koja su od interesa za gradjane Srbije.
NUNS I NDNV upozoravaju da mediji ne smeju da podlegnu pritiscima i atmosferi straha koju stvara vlast i moraju da zaštite ugled I profesionalni integritet novinara.
Zbog toga, NUNS I NDNV insistiraju da se Srdjan Mihajlović, direktor RTV Vojvodine, javno izvini Svetlani Božić Krainčanić, ali i svim novinarima i novinarkama RTV Vojvodine koji su godinama ulagali mnogo truda, znanja i hrabrosti i stvorili od ove medijske kuće primer javnog servisa u službi gradjana.
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) 
Nezavisno udruženje novinara Vojvodine (NDNV
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare