NUNS: Nagrada za istraživačko novinarstvo, produžen rok

BEOGRAD

Rok za prijavu na konkurs je produžen do 10. aprila 2018.

Nezavisno udruženje novinara Srbije u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu trinaestu godinu za redom dodeljuje Nagrade za izuzetnost u istraživačkom novinarstvu.

Nagrade se dodeljuju u tri kategorije:

1. Elektronski mediji (radio i televizija)

2. Štampani mediji

3. Onlajn mediji

Za nagrade mogu da konkurišu autori radova koji su objavljeni u medijima u Srbiji od 1. aprila 2017. do 1. aprila 2018. godine. Krajnji rok za prijavu na konkurs je 10. april 2018. godine. Radove može prijaviti sam autor, njegov urednik ili kolega.

Nagrade se dodeljuju za istraživačke novinarske radove, koji se bave temama od velike važnosti za građane teritorije na kojoj se medij distribuira, emituje ili koristi, otkrivaju i dokazuju nepoznate činjenice do kojih su novinari došli sopstvenim radom.

Tri nominovana rada u svakoj kategoriji biće objavljena na sajtu NUNS-a, a pobednici će biti proglašeni na samoj svečanosti dodele nagrada. Pobednici u sve tri kategorije biće nagrađeni sa po 100.000,00 dinara.                                  

NUNS će objaviti koji radovi su nominovani najmanje nedelju dana pre svečane dodele nagrada koja će se organizovati povodom Dana slobode medija 3. maja.

Sve ostale informacije o konkursu i uslovima mogu se dobiti na web strani NUNS-a www.nuns.rs,putem e-mail adrese dragana.novakovic@nuns.rs ili na telefon 011 3343-255.

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare