NS: U SVETU SE PARKOVI ČUVAJU, U LESKOVCU UNIŠTAVAJU

LESKOVAC

Gradski odbor  Nove Stranke u Leskovcu  smatra da izgradnja i rekonstrukcija gradskog trga ne doprinosi poboljšanju ambijenta u gradu i da plan uređenja prostora koji predviđa smanjenje parkovskih površina na račun betona i proširenja pojedinih ugostiteljskih objekata, nije u interesu grada.

 

„Svuda u svetu se parkovske površine čuvaju, proširuju i održavaju jer one ulepšavaju ambijent, odražavaju prirodno nasleđe i tradiciju i simbol su urbanih sredina, osim izgleda u Leskovcu gde se planski smanjuju zarad pokazivanja da se kao nešto radi u gradu“, navodi se u saopštenju ove stranke a povodom  najavi rekonstrukcije gradskog trga u Leskovcu.

„Nijedna ozbiljna javna rasprava nije organizovana na kojoj bi građani mogli da diskutuju sa predstavnicima predlagača i iznesu svoje stavove o toj površini. Idejni projekat nije dat na javno razmatranje, već je samo plan uređenja prostora bio postavljen u nekom hodniku na šestom spratu neke zgrade, što je predstavljeno kao neka javna prezentacija.Valjda građani imaju pravo da diskutuju i razmenjuju argumente da li je takav plan uređenja poželjan ili nije i da li je neophodno uzimati kredite za te namene u ovom trenutku.

Pomeranje spomenika Tome Zdravkovića iz parka i prebacivanje na neku drugu lokaciju predstavlja kršenje svih normi i poštovanja ličnosti koji su na neki način obeležile neki period Leskovca i njegovog uticaja na folk kulturu i kulturu uopšte u Srbiji. Svaka ozbiljna institucija bi našla način za očuvanje ovih obeležja Leskovca i njegovog duha i tradicije i uokvirila u plan poboljšanja ambijenta u gradu tu gde jesu.

Nadamo se samo da neko ne razmatra mogućnost da umesto toga podigne obeležje počasnom građaninu Leskovca iz 2013 godine, koji ništa nije uradio za ovaj grad, a usta su mu bila puna obećanja.

Nova Stranka u Leskovcu predlaže da se novac kojim bi se uništio park i uradio betonski trg iskoristi za završetak Zelene Zone, podršku ekonomskom razvoju grada i zapošljavanju, umesto što grad uzima kredite kod banaka da bi smanjio parkovsku površinu i ostavio iza sebe betonske monumente. Ne trebaju Leskovcu kvazi investicije već stvarni projekti koji će podići standard Leskovčana“, navodi se u saopštenjuu Nove  stranke.

.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare