NPSS: Kakvu hranu jedu policajci u Kopnenoj zoni bezbednosti?

BEOGRAD

Nezavisni policijski sindikat Srbije apeluje na ministra policije Nebojšu Stefanovića i ostale nadležne službe da povedu računa o ispravnosti hrane i pojačaju bezbednosnu kontrolu i proizvođača i hrane koja se dostavlja zaposlenima u MUP-u koji se nalaze u Kopnenoj zoni bezbednosti.

 

Do sada su se policajci na jugu Srbije susretali sa lošim i teškim uslovima rada, smanjenjem dnevnica, nehigijenskim smeštajem, hranom kojoj upravo ističe rok trajanja a ovoga puta u mesnom naresku im je posluženo nešto što ni sami nisu mogli da identifikuju, saopštio je taj sindikat.

 

 

“Pripadnici Kopnene zone bezbednosti (?! JUGpress), koji daju sve od sebe da očuvaju bezbednost i stabilnost Republike Srbije, su, razumljivo, revoltirani „brigom“ nadležnih službi o njihovoj ishrani i zdravlju.

Ovo zaista nije prvi put da neki od policijskih sindikata reaguje povodom loše hrane koja se dostavlja policijskim službenicima. Pre samo četiri meseca pisalo se o kobasici kojoj uskoro ističe rok trajanja, kao i  tome da je smanjena gramaža obroka. Nepotrebno je naglašavati u kakvim uslovima rade pripadnici Kopnene zone bezbednosti – koliko vremena provode na terenu, odvojeni od porodice, često u nehumanim uslovima, i apsolutno je nepristojno naglašavati da oni koji obavljaju vrlo ozbiljan i odgovoran posao na jugu Srbije treba da imaju i adekvatnu ishranu!

Na obeležavanju Dana policije pre dva dana moglo se čuti da „policajci obavljaju najteže poslove, često u jako teškim uslovima, a čine to dostojanstveno“ pa shodno tome NPSS apeluje na nadležne da se policajcima, ako ništa drugo, obezbedi dostojanstvena ishrana.

Ne sme se zaboraviti ni to da je 2006. godine na jugu Srbije, kako je tada prenela Beta, 17 žandarma koji su zajedno bili na terenu u okolini Bujanovca, obolelo od mišije groznice, koju su, kako se pretpostavlja, dobili zbog nehigijenskih uslova u kojima je čuvana hrana. Zbog ovog oboljenja tri žandarma su bila u životnoj opasnosti, a jedan je ostao bez bubrega. Zbog takvih (ne)uslova NPSS je donirao frižidere kako bi objeketi u kojima borave pripadnici policije u Kopnenoj zoni policije bili za nijansu komforniji.

NPSS insistira da se više povede računa o ishrani policijskih službenika, i da se pojača kontrola hrane, transporta i skladištenja, kao i samih proizvođača kako bi pripadnici Kopnene zone bezbednosti mogli nesmetano da obavljaju svoj posao”, navodi se u saopštenju uz koje su nam prosledjene fotografije mesnog nareska.

narezak1 narezak

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare