NPS: ČLAN GRADSKOG VEĆA IZ NIŠA NAMERNO UDARIO POLICAJCA KOLIMA

VRANJE

Prilikom otvaranja deonice auto-puta kod Vranja koju je juče svečano pustio u rad premijer Aleksandar Vučić, član gradskog veća Niša Miloš Banđur namerno je automobilom udario saobraćajnog policajca Zorana Kostića koji je regulisao saobraćaj, saopštio je danas Nezavisni policijski sindikat .

“Na deonici auto-puta „Suvi dol“, gde je bila na snazi zabrana saobraćaja zbog održavanja svečanog otvaranja dela auto-puta, saobraćajni policajac Zoran Kostić, predsednik sindikalne podružnice Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, je preusmeravao vozila u smer gde je dozvoljen saobraćaj. Član gradskog veća Niša Miloš Banđur, član Srpske napredne stranke od njenog osnivanja, u vozilu marke Škoda Fabia, niških registracija, se oglušio na ovu zabranu i na saobraćajne znake i pokušao silom da prođe i tom prilikom automobilom udario Kostića.
„Rekao mi je da ga pustim da prođe, da on „mora“ da prođe“ rekao je Kostić i dodao da mu je Banđur rekao „ti ne možeš da me zaustaviš, ne znaš ti ko sam ja“ i tada je dao gas i udario pravo u Kostića.
Kostić je ovom prilikom zadobio lakše telesne povrede i zatražio je lekarsku pomoć. Iako je Banđur izvršio napad na službeno lice, tužilac se izjasnio da je to samo obična saobraćajna nezgoda”, navodi se u saopštenju.
Nezavisni policijski sindikat Srbije se pita da li je to danas u Srbiji najlakše nagaziti policajca, znajući da će se proći bez posledica, jer se ministar policije Nebojša Stefanović „potrudio“ da toliko ponizi policiju da više niko ne preza od toga da otvoreno, sa namerom, napadne policajca i to na njegovom radnom mestu kada obavlja svoju dužnost!, dodaje se u saopštenju.
Pre sedam dana smo bili svedoci još jednog bahatog ponašanja prema policajcima, kada tužilac u Mladenovcu nije odredio pritvor osumnjičenom koji je takođe automobilom udario policajca i nakon toga se šest dana skrivao , navodi ovaj sindikat I dodaje “pitamo se šta treba da očekuju građani Srbije ako se ovako postupa prema policajcima!”

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare