Novosadski lokal ponovo meta napada fašista, dve osobe povređene

NOVI SAD

Dve osobe su povređene u poslednjem u nizu napada neo-fašista na goste kultnog lokala “Crni ovan”, u centru Novog Sada.

Izvor: N1

Povređeni su vlasnik “Crnog ovna” Bojan Šovljanski I još jedan gost, koji je zadobio posekotinu. U trenutku napada u lokalu je bilo desetak osoba, među kojima i jedna trudna žena.

Šovljanski je zadobio modrice po telu, dok je jedan od gostiju, osim što je pretučen palicom, zadobio i povrede ruke.

Kako saznaje N1, uhapšen je jedan dvadesetjednogodišnjak, dok se za ostalim napadačima traga.

O čitavom slučaju je obavešteno je tužilaštvo.

Vlasnik lokala rekao je za N1 da su se oko 21.30 pojavila tri muškarca naoružana bokserima, palicama I mačetom, u dvadesetim godinama, koja su nosila nacistička obeležja: zastave Konfederacije, kukaste krsteve i oznake “Zentrope” – fašističke organizacije sledebenika Hitlerove ideologije.

Tri puta su postavili pitanje “gde su vam srpske zastave”, na šta im je odgovoreno da “ne razumeju pitanje” i da će pozvati policiju, nakon čega su napadači počeli su da lupaju stakla na vratima i izlogu kluba, pokušavajući da uđu u unutra.

“Crni ovan” nije prvi put na meti napada vandala, a Šovljanski kaže za N1 da je ovo najozbiljniji incident do sada.

Izvor: N1

Izvor: N1

Izvor: N1

Izvor: N1

Izvor: N1

“Sve se dogodilo u trenutku kada sam iz lokala ispraćao drugara i drugaricu, koja je u šestom mesecu trudnoće. Pojavila su se tri mladića, obučena u crno, bili su maskirani. Upitali su gde je zastava, a kada im je odgovoreno da će biti pozvana policija, počeli su da lupaju i da pokušavaju da uđu u lokal, jedan od njih je i ušao, ali smo uspeli da ga isteramo. Imali su boksere, palicu i nešto nalik mačeti. Razbili su izlog i vrata, a pobegli su kada su shvatili da ne mogu da uđu. Najgore od svega mi je što je svemu ovome prisustvovala trudna drugarica. Nadam se samo da će sve biti u redu, ovo je najgori napad do sada”, rekao je Šovljanski.

Ovo nije prvi put da je lokal na meti napada članova „Zentrope“ – početkom oktobra 2022, lokal je obijen, opljačkan i izlepljen obeležjima te organizaciie, koja okuplja sledbenike ideologije Adolfa Hitlera.

Ovo je četvrti napad na kultno novosadsko mesto u poslednjih nekoliko meseci. Svi incidenti su prijavljeni policiji, ali su ostali bez sudskog epiloga.

„Crni Ovan“ je jedan od poslednjih deklarisanih antifašističkih lokala u Novom Sadu, gde se održavaju alternativni sajmovi i diskusije, benefiti, aktivistički seminari, a poznato je i kao mesto gde se prikuplja novac za napuštene životinje.

Po

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare