Novoizabrani predsednik FSJO, Saša Starčević poručuje: DA SE FUDBAL VRATI FUDBALSKIM LJUDIMA

LESKOVAC


Novoizabrani predsednik Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga, Saša Starčević počeo je da prilazi novom poslu sa dužnom pažnjom i puno diplomatije. Ne želi ništa da prepusti slučaju, ali pri tom želi da čuje mišljenje svih svojih saradnika. Ostavljao je, nekad, srce na terenu, kao igrač, i sa megdana nikad nije hteo i nije želeo da pobegne. I u novom poslu zadržaće sve to što ga je krasilo, na fudbalskom terenu, kao beskompromisnog borca.

 • Ništa nećemo raditi preko kolena. Jer, sve što je brzo, to zna, nekad, da bude i kuso. Nova prvenstvena sezona u Jablaničkoj okružnoj i Međopšinskoj ligi krenula je kako je bilo i predviđeno. Kup takmičenje, takođe, se sprovodi po planu. Dakle, za sada sve ide onako kako treba. Mnogo toga bilo je planirano u ranijem periodu i sve što je prethodno rukovodstvo zaplanirano nećemo menjati, ako za to nema preke potrebe – kaže nam Saša Starčević, novi predsednik Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga za mandatni period 2019-2013.godina.
  Mnogi su očekivali promene kod komesara liga koje su pod vašom ingerencijom. Da li se tako nešto može očekivati ?
 • Ne. Oni su svoj posao nastavili da rade i to će činiti svakako i dalje ako ga budu obavljali dobro i na zadovoljatvo klubova. Zašto bi smo menjali nešto ako za to nema potrebe.
  Izvršni odbor nije još uvek kompetiran ?
 • Uskoro ćemo i taj posao obaviti i to isključivo u skladu sa Statutom Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga. Tu će biti mesta za sve dobonamernike fudbala iz opštinskih saveza i strukovnih organizacija. Želim fudbalski Izvršni odbor, koji će raditi u korist i za potrebe fudbala u našem okrugu. Na sednicama svaki član imaće pravo da iznese svoje mišljenje u svom punom kapacitetu, a odluke koje budu donošene biće od strane svih članova Izvršnog odbora obaveza da se moraju poštovati.
  Koji je po vama glavni problem što na teritoriji FSJO nema više talenata koji bi mogli da se oprobaju na najvećoj fudbalskoj sceni fudbalske Srbije ?
 • To je veoma ozbiljan problem. Ima talentovane mlade dece, ali je problem u tome što mnogi žele da ta deca sa 13-14 godina idu u veće klubove. Ona i odu tamo i se vrlo često ne snađu. Ne može da se tako radi, jer takav način rada je poguban za tu mladež. Sve mora ići postupno i bez posebne žurbe.
  Vaša poruka klubovima ?
 • Želim svim klubovima u nastavku prvenstvene sezone da stignu i ostvare sve ono što su zaplanirali, ali da sve to bude u granicama sportske korektnosti. Mi ćemo sa naše strane dati pun doprinos da se takmičenja odvijaju i vode na propisan način i u duhu sportskog fer pleja. Ja sam se ove funkcije prihvatio, kako sam već rekao, vođen isključivo sportskim motivima a i tako ću se ponašati i raditi sve dok se budem nalazio na ovoj funkciji – rekao nam je prvi čovek FSJO, Saša Starčević.
  Tekst i foto: Vlastimir Stamenković

1
Ostavite komentar

avatar
1 Tema komentara
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
1 Autor komentara
Jordan Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Jordan
Gost
Jordan

Jarane …pricas lepo ,ali od ovih poltrona tesko da ces se spasiti…

Проститутки Бишкека