Novogodišnje rasvete u Nišu će biti ali ne u punom kapacitetu

   NIŠ

                          Javno komunalno preduzeće ovih dana  će početi sa postavljanjem novogodišnje dekoracije, ali zbog mera štednje električne energije, Grad neće zasijati u punom sjaju. Kako navodi pomoćnica gradonačelnice, Vladislava Ivković, grad će biti okićen, ali primereno uštedi električne energije i u skladu sa energetskom krizom.

                      Prema rečima Vladislave Ivković, fokus će biti na centralna gradska jezgra, glavne ulice i Trg kralja Milana.

                    „Parking servis će sa novogodišnjom rasvetom početi ovih dana. Rasveta će biti postavljena tokom novogodišnjih praznika, ali ne u punom kapacitetu. Znajući podatak da veliki broj turista boravi u našem gradu za vreme Novogodišnjih praznika, odlučili smo da to budu centralna gradska jezgra, glavne ulice i trg“, kazala je Ivković.

                    Prema njenim rečima, doprinos ukrašavanju grada daće i gradske opštine i brojni donatori, ali će generalno novogodišnje rasvete biti u manjem obimu, zbog preporuke Vlade Srbije o uštedi energije.

                  „Imamo i veliki broj donatora za te dane, ali imajući u vidu korišćenje javne rasvete, ona će biti u manjem kapacitetu i u manjem obimu, imajući u vidu da svi zajedno poštujemo preporuku vlade o uštedi energije i zadatim kriterijumima koji su neophodni da se ispoštuju kako bismo što lakše prebrodili ovu krizu. Grad će biti okićen, ali primereno svemu ovome i fokusiraćemo se na centralne ulice, a i gradske opštine će dati određeni doprinos“, kazala je pomoćnica gradonačelnice Ivković.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mira
Mira
1 godina pre

Ni ranije nije bila nešto tako da ni sada neće nedostajati.