Novi studijski program na Filozofskom fakultetu u Nišu

NIŠ

 Filozofski fakultet u Nišu proširio je svoju ponudu studijskih programa uvođenjem akreditovanih Master akademskih studija prevođenja. Upis prve generacije studenata očekuje se oktobra ili novembra 2022. godine a može se upisati do 15 kandidata.

                              Buduće studente u prvom semestru očekuje jedan obavezan predmet i mogućnost da izaberu 4 od 12 ponuđenih izbornih predmeta u skladu sa svojim interesovanjima i oblastima koje žele da usavršavaju. Drugi semestar rezervisan je za stručnu praksu, istraživanje za završni rad, kao i izradu i odbranu master rada.

                           Budući studenti mogu steći znanja i veštine za pismeno prevođenje neknjiževnih tekstova u oblasti prava, privrede, zdravstva, diplomatije, novinarstva, nauke i dr. kao i za pismeno prevođenje književnih tekstova.

                              Osim toga mogu da se osposobe za usmeno prevođenje za potrebe pravosuđa, privrede, zdravstva, diplomatije, medija, državne uprave i dr. i da prošire znanja i veštine za dalje bavljenje naukom u oblasti primenjene lingvistike. Nakon završetka ovog studijskog programa, moguće je upisati doktorske studije. Akademski naziv koji studenti stiču nakon završenih jednogodišnjih studija (u obimu od 60 ESPB) je master prevodilac. Uslovi za upis na Master akademske studije prevođenja su završene osnovne akademske studije iz oblasti engleskog, francuskog, ruskog ili nemačkog jezika (najmanje B2 nivo) u obimu četvorogodišnjih studija (240 ESPB). Kandidati se rangiraju prema uspehu ostvarenom na osnovnim akademskim studijama.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare