Novi reprogram dugova u „Objedinjenoj naplati“ od 1. februara

NIŠ

JKP „Objedinjena naplata“ u periodu od 1.februara do 30. aprila omogućiće dužnicima za komunalne usluge da zaključe ugovor o otplati duga na rate, odlučeno je juče na sednici Gradskog veća.

JKP „Objedinjena naplata“ u saradnji sa Gradom je sprovodila ovakve akcija i ranije.

„Važna odluka koju smo doneli na osnovu zahteva naših sugrađana koji duguju za „Objedinjenu naplatu“ da se uradi reprogram za naše sugrađane koji imaju dugovanja prema njima i da na makisimalno 60 rata otplate te dugove. Gotovo da nije bilo prijema građana a da neko od naših sugrađana nije pitao kada će Grad da dozvoli reprogram za plaćanje komunalija“ kaže gradonačenica Dragana Sotirovski.

Iz JKP „Objedinjena naplata“ objšnjavaju da će minimalan iznos rate biti 1.000 dinara mesečno a omogućeno je maksimlno 60 rata. Za korisnike koji uplate ceo iznos duga biće otpisana kamata u celini.

 „Smatrmo da je to neki minimalan iznos koji svako može da izdvoji u cilju regulisanja i servisiranja svojih mesečnih zaduženja“ kaže Miloš Nikolić iz ovog preduzeća.

U slučaju kada neko ima ranije zaključen ugovor, koji je aktivan, taj ugovor mora biti umanjen za makar 10 odsto kako bi mogao da se zaključi novi ugovor.

„Ukoliko je ranije neko imao zaključen ugovor, primera radi, na 100.000 dinara, sada će maksimalni iznos na kome će moći da se zaključi ugovor biti 90.000 dinara“ objašnjava Nikolić.

Praksa iz prethodih godina pokazuje da oko 6.000-7.000 građana Niša bude obuhvaćeno ovim reprogramom a iz JKP „Objedinjena naplata“ kažu da i ove godine očekuju sličan broj korisnika. Inače, ukupno oko 100.000 domaćinstava plaća komunalne račune.

Nikolić je naveo da većina dužnika ne plaća ažurno komunalne račune zbog svoje nepovoljne materijalne situcije. Ipak, on je naveo i primer duga „Objedinjenoj naplti“ od 1,7 miliona dinara zbog, kako je objasnio, nerešenih svojinskih odnosa korisnika.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare