Novi pozitivni vetrovi na fudbalskoj “Rosulji”

VLASOTINCE

Da li je gigant fudbalske Srbije, vlasotinačka Vlasina na pravom putu povratka na fudbalskoj mapi fudbalske Srbije, pitaju se mnogi iskreni i pravi simpatizeri kluba.

Tamo gde joj istinski i pripada mesto, koje su zavredeli sve prethodne generacije na legendarnoj fudbalskoj ,,Rosulji” u bez malo stogodišnjoj istoriji kluba, kojom mogu da se pohvale samo mali broj klubova, ne samo Srbije već i bivše Jugoslavije.

U želji da klubom upravljaju samo ,,naši” došlo je do toga da se on skoro potpuno urušio dotakavši samo dno u dubokoj provaliji.

 

Ti i takvi ,,naši” bili su postavljeni od ,,naših” i, neki od njih, bili su, skoro, eklatantan primer predvodnika kluba iz poznate novele Radoja Domanovića ,,Vođa”.

A ne tako davno na čelu kluba bile su istinske fudbalske i privredne gromade, kao pokojni Stojan Babastojanski, Jovan Stojanović ,,Pajsa”, profesori škola, direktori uglednih firmi, sudije i da ne nabrajamo dalje, nemoguće je sve spomenuti.


Prošlogodišnja fudbalska sezona bila je obeležena, najpre lošim, jesenjim rezultatima, a povratkom Dragana Nikolića kao trenera u zimskoj pauzi sjajnim rezultatima u prolećnom delu prvenstvene sezone.

Mnogo toga je bolje u poslednje vreme na ,,Rosulji” i sami navijači sa puno optimizma iščekuju početak prvenstvene sezone u zoni ,,Jug”, sve u želji i nadi da Vlasina prva stigne na cilj.

” Sa pripremama za novu prvenstvenu sezonu krenuli smo prvih dana jula i mogu biti u potpunosti zadovoljan radom i ponašanjem svih igrača u ovom pripremnom ciklusu” ,  kaže trener vlasotinačkog zonaša Vlasine, Dragan Nikolić.
Koliko ste odigrali kontrolnih utakmica u pripremnom periodu ?
– Imali smo četiri provere, gde su šansu dobili svi igrači koje smo imali na raspolaganju. U Lebanu sa 0:1 savladali smo domaćeg srpskoligaša ekipu Radana, u Kumarevu smo slavili sa 0:7 protiv istoimenog rivala, a na svom terenu savladali smo Pustu reku sa 1:0, a leskovačku Dubočicu sa 3:0.
Iz postignutih rezultata vidi se da se mreža golmana Vlasina nije nijednom zatresla ?
– Tako je, gledajući samo rezultate. Oni za nas nisu bili primarni, već stvaranje timske igre, koja je najvažniji element u ostvarivanju postavljenih ciljeva.
Mnogi klubovi muče muku sa nedovoljnim brojem mladih igrača, takozvanih ,,bonus” igrača. Kojim trenutno fondom igrača raspolažete ?
– Mi problem ,,bonus” igrača nemamo. Trenutno u trenažnom procesu imamo 23 igrača i tri golmana.
Da li u svim linijama tima imate dovoljan broj igrača ?
– Potreban nam je centralni igrač sredine terena, sa polivalentnim osobinama, koji svojim kvalitetom može unaprediti našu igru, kao i špic napadač, koji bi morao da ima golgeterske osobine. Pošto se prelazni rok završava 31.avgusta, ostaje mi nada da ćemo obezbediti ova dva igrača koja su nam izuzetno važna za igru naše ekipe.
Kakvo vam je zdravstveno stanje vaših igrača ?
– Povređeni su nam dva naša veoma važna igrača, koji imaju posebno značenje za igru naše ekipe. Ivan Stojanović trebao je da bude naš najveći adut u napadu, kao i Mikan Petrović, ali na njih ne mogu za sada da računam, što je za našu ekipu ozbiljan hendikep.
Koji su sve igrači došli u klub, a koliko je njih napustilo ,,Rosulju” ?
– To su, uglavnom, igrači Vlasine, koji su bili članovi drugih klubova. Iz Orašja vratili su se Bojan Milošević i Bogoljub Stanković, kao i Dušan Stanković iz Radničkog 1923 iz Kragujevca i Aleksandar Stanković iz Loznice, a iz Lebana je pristigao Milan Kostić. Nikome ne branimo da ide iz kluba ako ima želju za promenom sredine.
Koje ekipe mogu da jurišaju na šampionsku titulu ?
– Bojnička Pusta reka ima veoma kvalitetan i iskusan igrački sastav, a za njim ne zaostaju ni ekipe OFK Niš i Balkanskog iz Dimitrovgrada.
A, gde, Vi vidite Vlasinu ?
– Tamo gde igrama i rezultatima bude zaslužila da se nađe. Spremamo se i radimo da postignemo najviše što možemo. Ne potcenjujemo i ne precenjujemo nikoga, već verujemo u sebe i sopstvene mogućnosti. U svaki meč ulazimo bez kalkulacija i sa željom da ga dobijemo, ali ako je rival bolji, sportski ćemo to prihvatiti. Nije nam niko kao imperativ nametnuo da moramo biti prvi, ali je sigurno da će Vlasina igrati ofanzivan i dopadljiv fudbal, a šansa ako nam se ukaže da možemo biti prvi, sigurno je da ćemo je iskoristiti, jer Vlasini je i mesto na srpskoligaškoj pozornici fudbalskog ,,Istoka” – jasan je prvi strateg ,,Rosuljaca, Dragan Nikolić.
Kao i svih prethodnih godina lokalna samouprava Vlasotinca vodi istinsku brigu o klubu, a neki novi pozitivni vetrovi, opet, duvaju na ,,Rosulji” od kako se u rad kluba i sa puno entuzijazma i volje uključio i Nenad Stojković, koji ima puno pravog kapaciteta i mogućnosti za rešavanje mnogih kruncijalnih stvari u gradu na reci Vlasini.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare