Novi izgled Trga kralja Milana

NIŠ

 

 O tome kako će izgledati centar Niša, niški Trg Kralja Milana razgovaralo se na  javnoj prezentaciji koja je organizovana u sali Skupštine Grada  kojoj su prisustvovali svi zainteresovani građani.

Novo arhitektonsko-urbanističkog rešenja uređenja Trga kralja Milana u Nišu pre svega nudi široku pešačku zonu I mesto za organizovanje velikih manifestacija na otvorenom. Pešačka zona biće  deo od Narodnog pozorišta pa sve do Trga Kralja Milana i sam trg. Balkanska i Davidova ulica se već pešačke ulice  ,rekla je Ljiljana Vasilevska, profesor sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu .Deo ulice „Sedmi juli“ od Hotela Park do mosta kod Tvrđave biće zatvoren za saobraćaj.

 Novim projektom predviđeno je izmeštanje postojećeg parkinga preko puta Gradske kuće. Na tom mestu će biti još  fontana

Stručnjaci Građevinsko arhitektonskog fakulteta ,Zavoda za urbanizam i Grada Niša pripremili su predlog uređenja strogog centra grada ,kojim bi ova zona dobila moderan i lepši izgled.

Prezentaciji je prisustvovao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović ,koji je istakao značaj ovog projekta ,koji bi trebalo da kreira jednu novu i lepšu dimenziju centralnog gradskog trga.

Svi zainteresovani su mogli da vide trodimenzionalni prikaz projekta koji predviđa postojanje pešačke zone sve do ulaza u tvrđavu i još jednu fontanu na tzv.bugarskom parkingu.

Uskoro će javnosti biti predočena finalna verzija ,na koju će fizička i pravna lica moći da daju svoje sugestije i primedbe u roku od sedam dana

Kako je rečeno radovi na izgradnji mogli bi da krenu već u martu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare