Novi i stari predsednici gradskih opština u Nišu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NIŠ

 Niške gradske opštine su na sednicama SO dobile nove predsednike. Pozicija Kocića i Milutinovića nepromenjena, i dalje na čelu Medijane i Crvenog Krsta. Žena na čelu opštine Pantelej, Vučković na Paliluli, mlade snage u Niškoj Banji.

                      Sa 21 glasom „za“ i pet „protiv“, Nebojša Kocić, dosadašnji predsednik Gradske opštine Medijana izabran je ponovo na tu funkciju. NJegova zamenica biće profdr Svetlana Antić, dok će dužnost većnika u predstojećem periodu obavljati prof. dr Gordana Pešić, Maja Živković, Aleksandar Đorđević, Ivan Nikolić i Miodrag Najdanov odlučili su odbornici na drugoj sednici opštinskog parlamenta u novom sazivu.

                    U svom obraćanju Kocić je zahvalio građanima Gradske opštine Medijana na podršci datoj na poslednjim izborima i naglasio da će sa svojim timom ubuduće raditi na tome da Medijana postane prava evropska opština.

                    -Narod je rekao svoje. Građani su ocenili naš rad a mi obećavamo da ćemo u predstojećem periodu sve što budemo radili biti pod budnim okom javnosti. Sve započeto biće završeno, a biće i novih projekata. Želimo da naša opština bude lepša, blistavija, urednija, da služi za primer kao i do sada, naglasio je Kocić, naglasivši da očekuje i konstruktivne predloge opozicije.

                   Za zamenika predsednika Skupštine opštine izabran je profesor dr Žarko Ranković, dosadašnji predsednik Medijaninog parlamenta.

                   Odbornici Skupštine opštine Palilula za predsednika su izabrali Bratislava Vučkovića. Bojana Jović je izabrana za  zamenika predsednika Skupštine GO Palilula, a Lazar Dinić za  zamenika predsednika opštine.

                    ‘’Potrebna nam je jača saradnja sa republiškim javnim preduzećima  obzirom da  je teritorija Palilule ograničena sa jedne strane železnicom koja pripada Železnicama Srbije, sa druge strane je 15 kilometara  Nišava i Morava, reke koje pripadaju Srbija Vodama, a tu je i Seličevica kojom gazduju Srbije šume’’, istako je Bratislav Vučković.

                   Dodao je da je Palilula opština sa  najviše koncentrisanih problema.

                   ‘’To su višedecenijski problemi koji sada moraju da se rešavaju. Očekujemo veliku saradnju sa gradom u reševanju ovih problema ali i nekih republičkih institucija i fondova jer je to veliki veliki problem za samu opštinu’’, istako je Vučković.

                 Insistirao je na međuopštinskoj sradnji i razvojne programe.

                 Na sednici Skupštine Gradske opštine Crveni krst odbornici su za zamenika predsednika opštine izabrali Aleksandra Krstića, a zamenika predsednik Skupštine Gradske opštine Crveni krst izabrana je Danijela Nešić

                 Profesor dr Miroslav  Milutinović i dalje će biti na čelu Gradske opštine Crveni krst, odlučili su tajnim glasanjem odbornici Skupštine ove opštine.

                Odbornici na Panteleju su za predsednika izabrali Natašu Stanković. Za zamenika predsednika izabran je Dragan Pavlović, dok je zamenik predsednika Skupštine opštine Srđan Nešić.

               Mesto predsednika Niške Banje, pripalo je Dušanu Živkoviću, dojučerašnjem članu opštinskog veća. Za njegovog zamenika, izabran je Dejan Jovanović, bivši predsednik ove opštine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare