Novi DSS i “Niš moj grad” zajedno izlaze na predstojeće lokalne izbore

NIŠ

Predstavnici Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) i “Niš moj grad” najavili su da će na predstojeće lokalne izbore u tom gradu izaći kao koalicija “Ujedinjeni – Nada za Niš”.

Poslanica u Skupštini Srbije i potpredsednica Izvršnog odbora Novog DSS Slađana Miletić izjavila je da su odluku o izlasku na izbore doneli zajedno na sinoć održanom sastanku.

„Do subote ćemo znati ko će sve biti u koaliciji sa nama. Grupa građana ‘Niš moj grad’ je naš strateški partner, još desetak, petnaest udruženja zainterosovano da nam se pridruže, kao i tri stranke, dok sa još dve stranke pregovaramo“, izjavila je Miletić.

 Miodrag Stanković iz opozicione koalicije „Niš moj grad“ rekao je da odlukom o izlasku na izbore građanima šalju poruku da imaju razlog da izađu na birališta jer imaju mogućnost da glasaju za jednu odgovornu koaliciju, koja će, kako je istakao, Niš „izvući iz krize u koju ga je uvalila aktuelna vlast SNS“.

„Izborni uslovi nisu nikada bili dobri. Nisu bili dobri ni 2020. godine, ni sada, ali za razliku od Beograda u Nišu nije na izborima u decembru bilo krađe“, izjavio je Stanković.

On je kazao da Novi DSS i „Niš moj grad“ i dalje insistiraju da im Ministarstvo unutrašnjih poslova dostavi podatke o broju birača u Nišu 31. decembra 2022. godine, na isti dan 2023. godine i broj birača aprila ove godine, kako bi videli da li ima povećanja broja birača migracijom iz okolnih mesta. Stanković je dodao da su zahtev za dostavljanje broja birača dostavili MUP-u pre 40 dana, ali odgovor još nisu dobili.

“Želimo da osvojimo vlast i da za 4 godine postojanja kandidujemo Niš kao evropsku prestonicu kulture. Dosta je bilo priče da je Niš bio ratna prestonica, Niš mora biti grad privrede, regionalni centar, turistički centar, koji će biti bezbedan u svakom pogledu, naročito u saobraćaju i zato u imenu i imamo “ujedinjeni” jer to je jedini način da grad bude drugačiji. 

Nada za Niš sa ujedinjenim i odgovornim ljudima koji će sebe založe da ovaj grad bude drugačiji- rekao je Dragoslav Ćirković, iz opozicione koalicije Niš, moj grad.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare