Novi centar Niške Banje dobija novi izgled

NIŠ-NIŠKA BANJA

U Gradskoj opštini Niška Banja trenutno se radi rehabilitacija dela ulice Gorana Nikolića uz samo korito Konvalučkog potoka u novom centru Niške Banje. Na istom potezu će se raditi i dvosmerni most sa trotoarima.Radove koji se već sutra završavaju obišla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa predsednikom GO Niška Banja Dušanom Živkovićem i svojim saradnicima.

„Ovde smo imali puno problema i totalno neuređen deo Konvanlučkog potoka a sada je ovaj  deo potpuno uređen. Korito je urađeno u kamenu i napravljen je  kontra pad jer se tu zadržavala  voda. Ostalo je još da se uradi deo rehabilitacije ulice Školske česme, a Zavod za urbanizam Grada Niša je uradio kompletan projekat obzirom da je ova ulica danas mnogo frekventnija u odnosu na raniji period. Urašen je projekat za izgradnju trotoara. Novi centar Niške Banje se sada uređuje uz  pomoć Grada Niša“, istako je Dušan Živković.

 Dodao je da su ovako mali projekti važni za uređenje Banje u očekivanju realizacije velikih projekata kao što su Botanička bašta, Akva park i Kulište.

                       „Radovi koji su trenutno sada u toku biće gotovi za jedan dan, a u ulici koja se nasipa grebanim asfaltom već su postavljena dva letnjikovca.Rehabilitacija ulice Školska česma biće gotova do kraja godine“, kazao je Živanović.

                       Prema rečima gradonačelnice Niša putni pravac u Niškoj Banji koji se sada radi biće jedan od 18 koji će biti posipan grebanim asfaltom, a ukupna dužina iznosiće 7 kilometara grebanog asfalta u ovoj opštini.

                       „Najvažnije je da su sugrađani izašli u susret Gradu pa su oni građani na čija imena su se ove ulice vodile dali saglasnost i pravno završili sve i sada su sve  ulice u Banji postale gradske. Neke od njih će biti posipane grebanim asfaltom, a neke će dobiti i asfalt u anrednom periodu“, kazala je Sotirovski.

                       Iz Puteva Srbije je stigao i nalog, dodala je ona, za  veliki i važan putni pravac od Ostrovice do Ravnog Dola na kome radove finansira Republika te da će stanovnici Niške Banje biti zadovoljni i zbog toga.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare