Novi broj Nove Naše reči: Sneg, mobing, partijsko zapošljavanje

LESKOVAC

Vanredna situacija i dalje je u Crnoj Travi, Medveđi i delu opštine Vlasotince. Milojka Perović iz sela Marovac u opštini Medveđa prva je žrtva snežnog nevremena, dok se za Dragicom Milošević nedelju dana bezuspešno traga. Leskovac je proteklih desetak dana bio u samom vrhu po visini snežnog pokrivača, a temperatura je u pojedinim periodima bila niža samo u Sjenici, piše prvi ovogodišnji broj Nove Naše reči.

I u ovom broju Nova Naša reč bavi se aktuelnim i nedovoljno istraženim temama – partijskim zapošljavanjem i mobingom. Građani opažaju državnu upravu kao produžetak stranačke politike, a ne kao profesionalne insitucije koje deluju u opštem interesu, pokazuju istraživanja Agencije za borbu protiv korupcije. Mobing je vrh ledenog brega problema, ali i nasilje, kaže za Novu Našu reč diplomirani psiholog specijalista medijacije Vera Kondić, koja se mobingom bavi više od 32 godine i među psiholozima u Srbiji prva je otkrila ovu pojavu i počela njome da se bavi.

Direktor JKP „Urbanizam i izgradnja“ Milenko Milenković rekao je pred zaključivanje ovog broja da je „stanje na putevima na teritoriji grada zadovoljavajuće, ali da je nekoliko sela na obroncima planine Kukavica još uvek odsečeno od sveta“. U gradu se čiste prioritetne saobraćajnice, a narednih dana će se krenuti sa čišćenjem puteva nižeg ranga, rekao je Milenković za Novu Našu reč.

U selu Grdelica, u pogodima bivšeg „Danila Boškovića“, firma „Fasisol“ pokrenuće marta ove godine proizvodnju metalne galanterije, piše Nova Naša reč, kao i o tome koliko će radnika biti zapošljeno i kakvi su planovi investitora.

Epidemija gripa prijavljena je i u Jablaničkom okrugu, a najveći broj obolelih je među decom predškolskog i školskog uzrasta, obaveštavaju iz Zavoda za javno zdravlje, a prenosi Nova Naša reč.

Nova Naša reč donosi izveštaj sa poslednje sednice Gradskog veća, na kojoj je doneta odluka o raspisivanju konkursa za projektno finansiranje u oblasti socijalne zaštite, kulture i javnog informisanja i, između ostalog, usvojeni su izveštaji o radu gradskih uprava u 2016. godini.

Nova Naša reč donosi intervju sa predsednikom DS-a Draganom Šutanovcem, koji je pred Novu godinu posetio Gradski odbor u Leskovcu. Pored ostalog, on govori o predstojećim predsedničkim izborima, opoziciji, i komentariše politička dešavanja na Kosovu.

Za najnoviji broj Nove Naše reči govori predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić. On komentariše budžet ove opštine za 2017. godinu, govori o uređenju puteva i infrastrukture, o radu rudnika „Lece“ i drugim temama od značaja za žitelje ove opštine.

Suđenje bivšem gradonačelniku Leskovca Slobodanu Kociću  biće ponovljeno 1. februara, pijačne tezge zbog niskih temperatura prazne, u opštini Lebane dolazi novi investitor – neke su od tema kojima se bavi najnoviji broj Nove Naše reči.

O stanju u leskovačkom sportu i sredstvima koje grad izdvaja za sport za Novu Našu reč govori član Gradskog veća zadužen za sport Goran Vukadinović.Sne

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare