Nove uprave dobile nove načelnice

NIŠ

Gradski većnici su na sednici Veća koje je jutros održano podržali predloge za imonovanje vršioca dužnosti načelnika novih gradskih uprava. Tako je za v.d. načelnika  Gradske uprave za organe grada i građanska stanja predložena Marina Janković, a za v.d. načenika  Gradske uprave za finansije Nina Ilić dok je će v.d. načelnika Gradske uprave za građevinarstvo biti  Marina Živulović Petrović. Snežana Jovanović je predložena za v.d. načelnika Gradske uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove, a Katarina Mitrovski je predložena za  v.d. načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti. Ružica Đorđević je predložena za v.d. načelnika Gradske uprave za imovinu i održivi razvoj.

 Gradonečalnica Niša Dragana Sotirovski je ocenila da je ovo bila najzanimljivija tačka na sednici Gardskog veća jer je izazvala najviše interesovanja medija i javnosti.

             ‚‚Skupština grada Niša je donela odluku da  se jedinstvena Gradska uprava podeli na šest manjih Gradskih uprava i danas samo imenovali vršioce dužnosti načelnika koji će na tim pozicijama biti dva puta po tri, odnosno šest meseci. Nadam se da će oni ispuniti očekivanja celokupnog Veća a pre svega građana koji očekuju da Gradska uprava posle ove refome profunkcioniše bolje, postane brža, efikasnija i svakako bude na većoj koristi i Nišlijama i investitorima koji dolaze u naš grad i traže  određene usluge naše administracije.Kako nam investitori ne bi odlazili u neki drugi grad tu smo da im maksimalno izađemo u susret, da dokumentaciju dobiju za kraće vreme a i da  nam građani budu zadovoljniji. Reformom Gradske uprave mi se približavamo Evropskoj uniji  što je i cilj naše zemlje‚‚- kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

              Ona je dodala da dosadašnji načelnik Gradske uprave Ljubiša Janić od 1.januara 2021.godine  postaje pomoćnik gradonačelnice Niša.

              ‚‚Raduje me nastavak saradnje sa Janićem, a istovremeno očekujem od budućih načelnica da budu na visini svog  zadatka. One su stručne, radne i vredne i to smo mogli da vidimo do sada. One su do sada bile sekretarke Sekretarijata čiji su sekretarijati jako dobro radili i zbog  toga su predložene za načelnice novih Gradskih uprava‚‚- istakla je Sotirovski.

                 Dodala je  da će predložene načelnice biti vršioci dužnosti dva puta po tri meseca, odnosno šest meseci.

                  ‚‚Kasnije će biti raspisan konkurs na koji mogu da se jave svi koji  ispunjavaju određene uslove po zakonu. Ono što  načelnice svakako znaju to je da će morati da odu ukoliko njihove uprave ne budu dobro radile i ne zadovolje sve zahteve koji su pred njima‚‚- kazala je Sotirovski.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare