Nove mere u Nišu: U zatvorenom prostoru 100 osoba, zarvoreni bazeni se zatvaraju, u bastama dva metra po gostu, predlaze se odlaganje proslova

NIŠ

Svako  je obavezan da koristi masku u zatvorenom prostoru i da to čini na potpuno ispravan način, uz održavanje minimalne distance od 2 metra, okupljanje u zatvorenom prostoru se ograničava na maksimalno 100 osoba uz minimalno 4 kvadratna metra površine po osobi uz poštovanje distance od najmanje 2 metra i obavezu korišćenja zaštitne maske, otvoriti dve KOVID-19 ambulante sa radnim vremenom  7 – 22 časova, u javnom prevozu obavezno je korišćenje zaštitne maske, zabranjuje se ulazak u vozilo licima koja nemaju postavljenu zaštitnu masku. Prevoznik je dužan da vrši redovno provetravanje i dezinfekciju vozila,  odluke kojima se određuju preventivne mere protiv epidemije KOVID-19 za period od 4. jula do 19. jula 2020.godine, a koje doneo Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša.

                             Vozači i putnici taksi vozila moraju koristiti zaštitnu masku. Vozač je dužan da redovno provetrava i dezinfikuje vozilo, a posebno one elemente sa kojima je putnik u kontaktu.

                                 Na svim pijacama je obavezna upotreba zaštitne maske. Ovo se odnosi na prodavce, kupce i radnike pijace.

                                   U ugostiteljskom objektu u zatvorenom prostoru, broj gostiju se ograničava na minimalno 4 kvadratna metra korisne površine po gostu. Osoblje sve vreme mora da koristi zaštitnu masku. Gost ne koristi zaštitnu masku samo dok sedi za stolom. Ovo znači da prilikom dolaska, odlaska, odlaska u toalet i sl., gost je u obavezi da koristi zaštitnu masku. Na ulazu u objekat i u toaletu obavezno je sredstvo za dezinfekciju ruku.

                                    U ugostiteljskom objektu u delu otvorenog prostora (letnjim baštama) broj gostiju se ograničava na minimalno 2 kvadratna metra površine bašte po gostu.

                                  Ukoliko postoji mogućnost da se bašta otvorenog tipa proširi zauzećem javne površine, dozvoljeno je proširenje iste na javnu površinu bez povećanja kapaciteta (broj stolova i stolica), ukoliko se na ovaj način smanjuje epidemiološki rizik po goste, pod uslovom da se ne ometa slobodan prolaz pešaka i ne ugrožava bezbednost kretanja.

                                      Gost ne koristi zaštitnu masku samo dok sedi za stolom. Prilikom dolaska, odlaska, odlaska u toalet i sl., gost je u obavezi da koristi zaštitnu masku.

                                    Posle svake upotrebe stolovi i pribor moraju se dezinfikovati.

                                    Za svakim stolom i u toaletu obavezno je sredstvo za dezinfekciju ruku.

                                   Pribor i posuđe se moraju prati isključivo mašinski.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare