Nova žrtva vršnjačkog nasilja, dečak preminuo posle tuče u Niškoj banji

NIŠ-NIŠKA BANJA


Hitna pomoć u Nišu potvrdila je RTS-u da je 13-godišnji dečak preminuo, najverovatnije od posledica tuče, a da je jedan dečak prebačen u Urgentni centar. Kako navode iz Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, drugi dečak nema povrede.

U hitnoj pomoći kažu da je ekipa otišla u Nišku banju po prijavi da se dete na ulici ne oseća dobro, a da su vrlo brzo pronašli i drugog dečaka u kući u Tošketovoj ulici.


Niška policija je saopštila da su dobili prijavu da je jedan dečak pronađen bez znakova života, a da je drugi prebačen u Urgentni centar.

Prema za sada još uvek nezvaničnim saznanjima, on je nastradao u tuči, u kojoj je takođe učestvovao 13-godišnji dečak, njegov školski drug.

Iz Hitne pomoći u Nišu su rekli da su prvo zatekli dete koje je imalo nešto slično epileptičnom napadu, a da su nakon toga zatekle telo drugog deteta.

“Naravno da su postupili kao što bi svaki lekar, svaka majka protivno pravilima službe utvrdile da nekome treba pomoć. Nažalost, drugo dete je bilo bez vitalnih parametara odnosno sa povredama koje su inkompatabilne sa životom. Obaveštena je policija, u međuvremenu pozvana je još jedna ekipa, koja je dete koje je prvobitno zatečeno sa spoljnim vidljivim povredama, prevezla do Urgentnog centra za dalju dijagnostiku”, navela je dr Maja Stojanović iz niške Hitne pomoći.

Oba dečaka su rođena 2010. godine.

Reporter RTS-a iz Niške banje saznaje da je majka drugog dečaka koji je prevezen u Urgentni centar obavestila ekipu Hitne pomoći.

Iz Kliničkog centra u Nišu je rečeno da taj dečak nema ozbiljnije povrede, dok se takođe pretpostavlja, za sada još uvek nezvanično, da je dečak koji je stradao, stradao i iskrvario je zapravo od rana koje su mu nanete oštrim predmetom u predelu vrata i glave.

Deo Niške banje kod mesta gde je pronađeno dete policija je blokirala za saobraćaj, a kako navodi reporter RTS-a, ima i puno policajaca u civilu.

Istraga je u toku, a očekuje se i zvanično saopštenje o detaljima tragičnog događaja. (kraj) RTS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare