NOVA STRANKA POZIVA NA ODGOVORNOST

 

Povodom paljenja automobile koji pripada gradu Leskovcu danas se oglasila Iodbor  Nove stranke.

 

“Bahato ponašanje lokalne vlasti u Leskovcu doživljava vrhunac kroz korišćenje javnih dobara u privatne svrhe i Nova Stranka poziva na odgovornost gradonačelnika i sve one koji zloupotrebljavaju svoje pozicije i koriste javnu imovinu kao privatnu. Počev od vozila komunalca za privatne građevinske poduhvate gradonačelnika, privatnog putovanja u Paraliju zamenika gradonačelnika, pa do zadnjeg slučaja kada je zapaljen auto u vlasništvu grada, koji noći provodi u privatnom dvorištu umesto u dvorištu gradske uprave, samo je bilo pitanje vremena kada će se nešto ovako desiti nakon tolikih zloupotreba. Nakon više obaveštenja koja su nam dali građani o korišćenju službenih automobila Pežo i Honda Accord od strane gradonačelnika, njegovog vozača i nekih poslanika u privatne svrhe došlo je  konačno do uništavanja vozila zbog takve nebrige.

Ovim putem pitamo gradonačelnika, koji je verovatno službeno,  na nekoj plaži u Grčkoj,

  • Ko dozvoljava korišćenje službenih automobila u privatne svrhe
  • Da li su to mere štednje koje sprovodi Vlada Srbije
  • Da li se od smanjenih plata i penzija pokrivaju troškovi ovakvih zloupotreba
  • Ko će pokrivati štetu nastalu u slučaju privatnog korišćenja vozila kao što je to slučaj sa Pežoom koji je zapaljen u Maloj Kopašnici
  • Da li vozač službenog automobila mora redovno da putuje istim na relaciji Mala Kopašnica, Grdelica, Leskovac ili bi taj automobil trebao da stoji u garaži gradske uprave ukoliko se ne koristi službeno.
  • Da li grad treba da pokriva troškove vozača koji svaki dan putuje 40 km službenim automobilom kući i do grada.

Nova Stranka zahteva objašnjenje koliko košta godišnje građane Leskovca ovakva arogancija i ko to plaća? Kada će se više u Leskovcu uspostaviti načelo etike odgovornosti lokalnih političara?  Ovaj slučaj je samo jedan mali primer ukupne neodgovornosti SNS-a, gradonačelnika Cvetanovića i njegovih saradnika koje očigledno interesuju samo privatni džepovi i kako da na uštrb građana Leskovca kroz ovakve zloupotrebe što više prigrabe za sebe”, navodi Nova stranka.

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare