Nova podrška za leskovačke zadruge

LESKOVAC

Tri leskovačke zadruge, „Moravac“, „Lipovka“ i „Fungo Vita“ dobile su sredstva od kabineta ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj Milana Krkobabića.

Ove godine sredstva su podeljena tako što je „Moravac“ dobio 15 miliona dinara, „Lipovka“ 7,43 miliona, dok je „Fungo Vita“ dobila 7,47 miliona. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je u svom kabinetu ovim povodom razgovarao sa predstavnicima ovih zadruga i izneo podatak da je zahvaljujući projektu „500 zadruga u 500 sela“ koji sprovodi kabinet ministra Krkobabića u našoj zemlji od 2017. godine bespovratnim sredstvima pomognut rad preko 150 zadruga širom Srbije, a u poslednje tri godine leskovačkim zadrugama pripalo 76,8 miliona dinara.

Žarko Stamenković, menadžer zadruge Moravac rekao je da će dobijeni novac biti uložen u nabavku najsavremenije mašine za lasersko sortiranje voća.

„U budućem periodu ćemo izgraditi prvi smart pogon za probiranje i klasiranje zamrznutog voća, gde ćemo povećati broj radnika koji će imati grejanje, koje neće uticati na odmrzavanje voća.“

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ja.
Ja.
4 godine pre

Vecina ovih ljudi meni kao citaocu ne ostavlja pozitivan utisak, vec nonsalantnost umisljajuci se nedostiznim a prazni pogledi

Mare
Mare
4 godine pre

Molim vas, hoće li mu neko objasniti da se na ovakvim događanjima i sličnim ne grli ko na svadbi kada se fotografise! Užas !