Nova načelnica Nišavskog okruga stupila na dužnost

NIŠ

Nišavski  upravni  okrug danas je i praktično dobio  novog načelnika, Draganu Sotirovski.

Na predlog Vlade Republike Srbije pre Nove godine na tu funkciju postavljena je novinarka Dragana Sotirovski. Danas je u  prisusustvu načelnika inspekcijskih službi i predsednika svih niških opština upriličena svečana primopredaja dužnosti doskorašnjeg načelnika Nišavskog okruga dr Aleksandra Cvetkovića i nove načelnice.

Uspostavljanje koordinacije prema ministarstvima, potom uspostavljanje dobrih odnosa sa svim lokalnim samoupravama i načelnicima inspekcijskih službi, pre svega inspekcijom za zaštitu životne sredine , kako bi se što pre rećio problem uklanjanja deponija iz gradskih i prigradskih naselja, kao i da se izbori bolja pozicija juga Srbije u Republici –  prioritetni su zadaci na kojima će raditi Sotirovski.

„ Koordinacija prema ministarstvu, koordinacija prema lokalnim samoupravama, pre svega. Ono što je veoma važno je da predsednici opština treba da znaju da smo mi na istoj strani , da mi zajedno , svojim idejama, upornošču treba da koordiniramo prema državi, kako bismo uspeli da Nišavski olrug povratimo , samim tim da jugu Srbije na neki način pomognemo i izvučemo ga iz kruga nerazvijenih“ rekla je Dragana Sotirovski.

Ona je dodala da će joj jedan  od najvećih izazova na mestu načelnice Nišavskog okruga biti da pokaže da  Okrug nije mali i da može da bude vrlo uticajan i moćan .

Podsetila je da je ona sama na prethodnom poslu kao dopisnik RTS-a pokazala da uspeh može da napravi i neko ko živi u malom gradu

Aleksandar Cvetković, dosadašnji načelnik ukazao je na neke probleme koji su postojali za vreme njegovog mandata a još uvek nisu rešeni.

Pre svega , kako je rekao, nova načelnica  svojim uticajem u Vladi treba da „ otkoči onaj točak novog zapošljavanja radnika“ , jer smo je za poslednjih sedam, osam godina Nišavski okrug izgubio između 30 i  4o inspektora.

Istakao je važnost uspostavljanja dobrih odnosa sa predsednicima opština kao da da svoj doprinos rešavanju deponije i izgradnji fabrike za preradu otpadnih voda.

On je rekao da u nekim inspekcijama ima veoma mali broj radnika.  Skoro da ih nema u zdravstvanoj, skoro da ih nema ni u tržišnoj, rekao je dosadašnji načelnik Cvetković.

Nova načelnica je najavila da će jedan dan u nedelji biti izdvojen za razgovore i neposredne kontakte sa građanima.

Sotirovska je na čelo Nišavskog okruga došla sa mesta šefa dopisništva RTS u Nišu.

On je druga žena na toj funkciji načelnika u Nišavskom okrugu, a peta na takvoj dužnosti u čitavoj Srbiji, što je, kako tvrdi, posebno obavezuje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare