Nova knjiga Vranjanca Nenada Petrovića

dav

VRANJE

Od 1996. godine, kada je štampan njegov prvi roman „Čovek koga je trebalo ubiti“, koji je izašao u uzdanju „Stubova kulture“, do sada, ovaj Vranjanac, je objavio devet knjiga.

„Nadam se da će nova knjiga odabranih priča „Rajski ožiljak“ naići na dobar odziv kod čitalaca, barem onoliki na koji su naišli mojih šest romana i dve knjige priča“, kaže autor.

Knjiga odabranih priča „Rajski ožiljak“, posebno je zanimljiva i po tome što je u istim koricama i prevod na esperanto jezik.

„Sa diskretnim naznakama erotskog i sa značajnim udelom itronijskog u pripovednom postupku, ove priče idu u red onih moderno pisanih proznih knjiga koje nanovo ispituju sukob erosa i tanatosa, odnosno udeo satanskog u trajućem uveliko dehumanizovanom životu i svetu“, napisao je u pogovoru književni kritičar Mileta Aćimović Ivkov.

Odabrane priče je preveo novinar Zlatoje Martinov iz Pančeva, a izdavač je Udruženje za kulturu i povezivanja „Most art Jugoslavija“.

Ovaj Vranjanac piše kratke priče, romane, putopise, pozorišne i radio drame.

Nakon prvog romana, sledi knjiga priča „Rane, ožiljci, melemi“, zatim roman „Arijadnino klatno“, knjiga priča „Ugriz rajske zmije“, potom romani „Sectio caesarela“, „Silazak u Atlantis“, „Sinekurista“ – pod pseudonimom Teo P. Fodorov, „Slom“ i poslednja knjiga odabranih priča „Rajski ožiljak“.

Interesantno je da je na programima Radio Beograda izvedeno devet njegovih radio drama i dramatizacija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare