NOVA ČISTILICA ZA “KOMUNALAC”

LESKOVAC

U centru grada danas je promovisana nova čistilica koja je iz budžeta grada Leskovca kupljenja za Javno komunlno preduzeće “Komunalac”.
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da je za obvaj kamion za čišćenje ulica iz budžeta grada izdvojen 21 milion dinra.
On je dodao I da je Komunalac, reparirao i potpuno tehnički opremio još jednu svoju staru cistern o da će se “od sada” pranje ulica obavljati sa dve cisterne , što će ubrzati proces i kvalitet održavanja javne higijene.

PC020524
“U prethodne tri godine nabavljen je novi grejder, koji je koštao 1, 6 miliona dinara, nekoliko kamina marke Tam za odvoženje komunalnog otpada, kao i mašina za horizontalnu sigalizaciju, kojom je proširena delatnost preduzeća”, rekao je Cvetanović.
Za nabavku nove opreme u ovom trogodišnjem periodu uloženo je više od 30 miliona sa ovom današnjom nabavkom, doadao je on.
Cvetanović se osvrnuo I na kašnjenje plata u Komunalcu za koje je rekao da je “u periodu pre preuzimanja odgovornosi “ bilo devet meseci a da sada, tri godine od formiranja nove vlasti, ono iznosi sedam meseci.

“Pre dve godine u ovo isto vreme i na ovom istom mestu održali smo konferenciju za novinare, kojom smo obavestili javnost da je posle više od dvadeset godina za potrebe Javno komunalnog preduzeća Komunalac, kupljena nova cisterna.
Bio je to samo početak potpunog tehničkog opremanja ove firme, kako bi Javno komunalno preduzeće Komunalac moglo da odgovori potrebama redovonog i kvalitetnog održavanja javne higijene u gradu”, rekao je Cvetanović.
On smatra I da je “ grad došta čišći i uredjeniji nege pre”.

Vršilac dužnosti direktora JKP “Komunalac” Vladimir Sinadinović rekao je da će kamion “čistilica”, koju su danas dobili, čistiti površine između kolovoza i ivičnjaka.
“Tnači, svu onu prljavštinu koja se tu nalazi, one izrazsline od trave , zameniće mehanički rad.
Takođe, postoji crevo kojim može da se usisava lišće i smeće na trotoaru”, rekao je on.
Na pitanje JUGpressa kada će Komunalac početi redovno i ozbiljno da čisti i trotoare Sinadinović je odgovorio “čim pre, već sutra”.
Gradobnačelnik Leskovca Gora n Cvetanović je na to dodao da su za njega trotoari čisti.

On je rekao i da su problem gradjani koji otpad bacaju gde stignu na ulici a na naše pitanje zašto to ne kažnjava Komunalna policija, nismo dobili odgovor.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare