Nova aplikacija i kartica za plaćanje pojedinačnih karti

NIŠ

Direkcija za javni gradski prevoz predstavila je aplikaciju za mobilne telefone preko koje građani mogu da se informišu o vremenu dolaska autobusa za željeni pravac u realnom vremenu i mogućnost kupovine kartice kojom mogu plaćati pojedinačnu kartu u autobusima gradskog i prigradskog prevoza.                  

„Mislim da je ovo sjajna stvar zato što uvodimo jednu novu uslugu koja vam daje mogućnost da dobro planirate svoje vreme i to je sve osavremenjivanje gradskog prevoza i još jedan korak ka tome da budemo moderan evropski grad“, istakla je gradonačlenica Niša Dragana Sotirovski koja je prisustvovala predstavljanju aplikacije.

             Po njenim rečima, to su samo neke od usluga koje Direkcija za javni prevoz planira.

              „Dve nove funkcije građanima će olakšati korišćenje javnog prevoza, a aplikaciju će moći da skinu sa Google prodavnice i da instaliraju na svoj moblilni telefon, nakon čega će u svakom trenutku moći da vide kada dolazi vozilo na određeno stajalište“, kaže Milan Milić, direktor Direktcije za javni gradski prevoz.

               Po njegovim rečima, često se dešava da se zbog poremećaja u saobraćaju i gužvi planirani red vožnje ne ispoštuje u potpunosti i ova mogućnost će poboljšati kvalitet usluge.

                „Druga usluga je beskontaktna kupovina pojedinačnih karata u vozilu, a putnici će moći da kupe plastičnu karticu na koju će moći da uplate određeni iznos i da preko nje kupuju pojedinačne karte, na osnovu čega će se iznos na kartici smanjivati za cenu karte“, objašnjava Milić.

             On napominje da će iznos na kartici moći da se dopunjuje neograničen broj puta.

             „Trenutno se kartice kupuju samo na našem prodajnom mestu u poslovnom centru „Ambasador“, a mi smo ovom prilikom radi promocije sistema odlučili da prvih 250 korisnika koji dođu po karticu dobiju samu karticu besplatno uz obavezu da izvrše dopunu od 200, 500 ili 1000 dinara“, rekao je Milić.

             Plan je da se kasnije broj prodajnih mesta poveća, da se omogući onlajn dopuna i dopuna kartica preko raznih aplikacija.

               Milić dodaje i da je, kada su u pitanju aplikacije za mesečne karte, trenutno puštena u rad samo aplikacija za kupovinu pojedinačnih karata, a ukoliko se ona bude pokazala kao dobra naredni korak je uvođenje personalizovanih mesečnih karata koje će moći da se dopunjuju elektronskim putem.

              Sve aplikacije koje su uvedene važe za ceo sistem javnog prevoza u Nišu uključujući gradske i prigradske linije.                 Cene karata su ostale iste kao i prethodnih godina i to 60, 80 i 90 dinara za pojedinačnu vožnju. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare