Noć muzeja u biblioteci

LESKOVAC

U okviru manifestacije „Noć muzeja“ biblioteka „Radoje Domanović“ pripremila je zanimljiv program pod nazivom „Ne se znaje, čaršisko zborenje“. Izložbu fotografija starog Leskovca iz fonda Zavičajnog odeljenja leskovačke biblioteke otvorio je master istorije Milan Trajković koji je ispričao biografije troje znamenitih Leskovčana, Natalije Senić Dragomirović, prve žene pisca pozorišne komedije u Srbiji, sveštenika Dragutina Đorđevića i košarkaša Trajka Rajkovića, člana reprezentacije Jugoslavije šezdesetih godina prošlog veka, sa kojom je osvajao medalje na evropskim, svetskim i olimpijskim takmičenjima.

Glumačke vinjete izveli su glumci leskovačkog Narodnog pozorišrta Petra Dimitrijević i Filip Radivojević. Nakon toga, dramatizacijom šaljivog teksta na lokalnom dijalektu predstavili su se učenici OŠ „Trajko Stamenković“, a koncertom ženskog hora „Neven“ pod dirigentskom palicom Srbislave Tolić i pod nazivom „Čudotvorno pojanje“ završeno je ovo veče.

Direktorka Gordana Đorđević ističe da je ovaj program posvećen istoriji grada Leskovca, svim ispričanim i neispričanim pričama , kao i ljudima koji su u nekom istorijskom trenutku obeležili ovaj grad.

Manifestaciju je obišao i gradonačelnik Goran Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare