“Noć knjige” u Leskovcu

LESKOVAC

„Noć knjige“ je manifestacija koja se ove godine dešavala u 26 gradova u Srbiji i regionu, na 56 lokacija.

U Leskovačkom kulturnom centru u sklopu ove akcije priređeno je nekoliko dešavanja.

Najpre je priređeno muzičko-poetsko veče leskovačkih Gimnazijalaca, a nakon toga je održana promocija knjige Danila Kocića „Prof. dr Dušan Janjić život i misao: hrestomatija i kometari“.

Na kraju večeri promovisan je list za književnost, umetnost i kulturu „Pomak“, četvorobroj za 2017. godinu.

I Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ je, kao i svake godine u ovom periodu, uzela aktivno učešće za „Noć knjige“ i samo te noći poklanjala 50 % odsto popusta na godišnju članarinu.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Moc knjige
Moc knjige
6 godine pre

Bolje da organizujete MOC KNJIGE U LESKOVCU.
Krenite redom ko sve nema fakultetsko obrazovanje. Ko je sve kupio diplomu. Ko lupa po foteljama, poslanickim, odbornickim klupama. Ko bez znanja, obrazovanja bezi od posla kod privatnika. Ko sedi na gradskom, republickom budzetu. Ko prima platu iz dzepova gradjana, a ne doprinosi. Ko nekompetentan glumi da radi posao u koji se ne razume. Ko s pare i sa zadnji trap dolazi do dobro placeno radno mesto. Ko donacijama placa nezasluzenu funkciju, nezakonite saglasnoti, dozvole.

E, tad, shvatite da slobodno sve knjige mozete da zapalite. Pa kad nicemu ne sluze. Osim da se poneki doktorat prepise i tako dodje do zeljenog drustvenog priznanja do kojeg nisu mogli da dodju redovnim putem, regularnim obrazovanjem, postenim radom na sticanju.