NNR: Da li ukidaju hitnu pomoć u Vučju i Grdelici?

LESKOVAC

 

Da li će bitu ukinuta Služba hitne medicinske pomoći u Vučju, kako tvrdi odbornik SDS-a Nenad Zdravković, i šta na to odgovara rukovodstvo Doma zdravlja Leskovac, tema je kojom se bavi ovoj broj Nove Naše reči.

Aktuelna tema kojom se bavi Nova Naša reč je i ukidanje matičnih područja na teritoriji grada. Nova Naša reč prenosi šta o tome kaže predsednik mesne zajednice Veliko Trnjane  i šta na to odgovara načelnik nadležne gradske uprave i istražuje zašto su građani nezadovoljni i zabrinuti.

Tema koja će se naći na dnevnom redu narednog, 10. zasedanja Skupštine grada Leskovca, koje će biti održano 14. februara, biće reorganizacija gradskih uprava u Leskovcu i formirnaje jedinstvene uprave, sa 15 odeljenja. Ovom temom bavi se i najnoviji broj Nove Naše reči. Na poslednjoj i pretposlednjoj sednici Gradskog veća doneta je i odluka o ukidanju Agencije za lokalni ekonomski razvoj, čiju će ulogu i poslove preuzeti jedinstvena Gradska uprava, obrazovna je nova komisija za rešavanje u upravnom postupku u drugom stepenu i rešavanje sukoba nadležnosti, izmenjen je i dopunjen Prostorni plan grada Leskovca, kao i GUP za period od 2010. do 2020. godine.

Nova Naša reč piše o tome šta donosi novi Zakon o privatnom obezbeđenju, ko mora da ima licence i kako se dolazi do njih, kako je pretekla panel diskusija „Blic preduzetnik“, kao i o tome kako su meštani Vučja sprečili izlivanje Vučjanke u centru ovog mesta, o novom priznanju koje je brendirani „Leskovački ajvar“ dobio u Novom Sadu, o tome da je sve manje obolelih od gripa, ali da epidemija još uvek traje i o drugim aktuelnim temama.

Najnoviji broj Nove Naše reči piše o dešavanjima u Vlasotincu, o tome kako je protekla poslednja sednica Skupštine opštine i o donaciji koju je dobio Dom zdravlja u ovoj opštini.

U protekloj nedelji aktivne su bile i stranke, tako da Nova Naša reč donosi izveštaje sa konferencija za novinare u SDS-u, SNP-u do je pokret Dveri predstavio svog predseničkog kandidata, lidera porketa Boška Obradovića, koji je govorio o svom programu.

Nova Naša reč piše i o ostalim aktuelnim dešavanjima u gradu. U Narodnom muzeju održana je zanimljiva prezentacija  o tajni Teslinih svetlosnih čestica, a u LKC-u izložba na temu Slobodnog zidarstva u Srbiji, dok je Udruženje medicinskih sestara, tehničara i babica organizovalo predavanje o profesionalnom pristupu pacijentima obolelim od alkoholizma. Istoričar Đurđa Đorđević u autorskom tekstu koji prenosi Nova Naša reč piše o prazniku koji se obeležava sledeće nedelje, Danu državnosti, i iznosi istorijske podatke i zanimljivosti vezane za Sretenje.

Za ovaj broj Nove Naše reči govori scenarista i reditelj Vuk Ršumović.

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare