Nišu od Ministarstva zaštite životne sredine 29,5 miliona za zamenu kotlarnice Rektorata

NIŠ

Grad Niš jedan je od 50 lokalnih samouprava koje će od Ministarstva zaštite životne sredine dobiti finansijsku podršku za unapređenje kvaliteta vazduha. U ime Grada dva ugovora sa ministarskom zaštite životne sredine Irenom Vujović potpisala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                                    „ Potpisala sam ugovore sa Ministarkom za zaštitu životne sredine Irenom Vujović koji nam od države donose 14 i po miliona dinara za promenu kotlarnice Rektorata sa čvrstog goriva na gas i 15 miliona dinara za zamenu individualnih ložišta. Dodatnih 10 miliona uložiće Grad. Naša Toplana je već 96 odsto svojih kapaciteta prevela na gas, a 178 domaćinstava je prošle godine zamenilo svoja ložišta, a akciju ćemo nastaviti i ove godine“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                                     Po jednom ugovoru je predviđeno da sa 14,8 miliona dinara država pomogne konverziju sa uglja na gas kotlarnice u zgradi Univerziteta, koja je i najveći zagađivač u centru grada. Za ovaj projekat nedostajućih 4,8 miliona dinara obezbediće se iz gradskog budžeta. Drugi ugovor odnosi se na finansiranje zamene individualnih ložišta sa čvrstog goriva na čistije energente i za to je ministarstvo predvidelo 15 miliona dinara, a Grad pet miliona dinara. (kraj) VP/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare