Nisu dogovoreni detalji za Kosovo

LESKOVAC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Leskovcu da se na sastanku sa ambasadorima zemalja Kvinte nisu dogovorili da objavi detalje dokumenta koji je dobio, dodavši da u njemu “ima stvari na koje možemo i na koje smo drugačije reagovali”, ali da nismo ni milimetar bliže rešenju za pitanje preregistracije tablica.

Vučić je rekao da “naša situacija nije jednostavna” i da su naši zapadni partneri zabrinuti zbog mogućnosti da dođe do eskalacije na terenu kako se približava 31. oktobar, kada ističe rok za preregistraciju.

“Rekao sam da ćemo učiniti sve što možemo da izbegnemo tenzije i da deeskaliramo situaciju”, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara u Leskovcu, ali je istakao da “nismo ni milimetar bliže” rešenju pitanja preregistracije.

Opisujući dokument Kvinte koji ne želi da iznosi u javnost, rekao je da “nešto liči na Ahtisarijev plan, nešto je Ahtisari minus a nešto je Ahtisari plus”.

Na pitanje o kadrovskim rešenjima u novoj Vladi, odgovorio je da će  Glavni odbor Srpske napredne stranke (SNS) doneti odluku o tome u nedelju.

“U nedelju popodne u najmanju ruku znaće se sastav ministara iz SNS, ili onih koje SNS podržava, a možda se neće znati jedno ili dva imena koalicionih partnera, za šta treba još 24 sata”, rekao je Vučić i dodao da će koalicioni partneri imati “mnogo više” od jednog ili dva ministra, jer su naprednjaci “mnogo korektni i darežljivi”.

“Kada je reč o energetici, samo se nadam da se ne desi neka sabotaža, kao što se desilo na Severnom toku, jer mi smo se spremili da izdržimo udar ne znam kakva havarija da se desi”, izjavio je  Vučić.

Naglasio je da se strogo čuva svih pet ključnih tačaka u Srbiji kada je reč o energetici, uključujući i najvažnije – kompresorsku stanicu između opština Žabar i Velika Plana, gde “čuvaju i dronovi i Služba”.

“Mi to kontrolišemo, ali ono što nas brine je sabotaža pod vodom, a predsednik Rusije je već govorio da je bilo pokušaja sabotaže na Turskom toku. Samo to me plaši”, rekao je Vučić.

Dodao je da imamo termoelektrane -toplane (TETO) Novi Sad i manje u Pančevu i Zrenjaninu, koje mogu da proizvedu struju od gasa.

“Ako ne bi bilo gasa, onda bi problem bio veliki”, kazao je Vučić i dodao da smo se spremili da izdržimo udar “ne znam kakva havarija da se desi”.

“Spremili smo se, izračunali koliko mazuta treba lokalnim samoupravama, nabavljamo dodatne količine, sve što može novcem da se plati, uradili smo ono što smo mogli i što se tiče hrane i energenata i nešto spokojnije dočekujem zimu, samo da se ne desi neka sabotaža”, rekao je Vučić.

Naveo je da je danas doneta odluka o otkupu 150.000 tona kukuruza i o 6,8 miliona evra na ime subvencija u veću proizvodnju šećera.

Povodom reakcije SBB na njegovu izjavu tokom gostovanja na TV Prva, kada je građanima preporučio da pređu na  Telekomovu Supernovu, rekao je da ne radi ništa protiv kompanije SBB.

“Nadležni organi neka rade svoj posao. Imam pravo da kao Aleksandar Vučić kažem šta gledam, kao što smem da kažem za koga navijam, a svima ću podjednako da pomognem”, rekao je Vučić i upitao da li je normalno da više voli kompaniju sa većinskim državnim kapitalom, ili da je uništava kao oni pre njega.

Za razliku od drugih koji se plaše njihove kampanje i osvete, mene to brine kao lanjski sneg, kazao je Vučić prilikom obilaska radova na gradskom stadionu u Leskovcu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare