Nišlijki Violeti Stamenković nagrada „Dama godine 2022.“

NIŠ

Dobiti priznanje za rad, doprinos, stvaralastvo u 2022. godini i biti na istoj pozornici zajedno sa najpoznatijim advokatom bivše Jugoslavije i sada najboljim srpskim advokatom Tomom Filom, u profesiji kao diplomiranom pravniku, za mene je  jedinstven dogadjaj, velika čast i izuzetna privilegija, kaže Nišlijka Violeta Stamenković jedna od dobitnica nagade „Dama godine“ koja je uručena u Beogradu. Ovo priznanje dodeljuje Prvi klub dama istaknutim ženama i muškarcima iz javnog, privrednog i društvenog života Srbije i Evrope.        Violeta Stamenković je diplomirani pravnik. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu, a potom je položila i pravosudni ispit. Zaposlena je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Nišu.

        „Da bi bio najbolji moraš da daš maksimum sebe na dostojanstven način i da voliš to što radiš“, kazala je u svom govoru na dodeli nagrade Violeta Stamenkovic.

        Dodala je da, i pored toga što je maksimalno posvećena poslu, njoj je na prvom mestu porodica.

        „Majka je moja najvažnija uloga, potom sam i supruga a tek onda žena koja je posvećena poslu.Smatram da je takav redosled bitan  jer porodica uvek mora biti na prvom mestu“, istakla je ona.

       Stamenković je licencirani medijator, posrednik u rešavanju sporova Ministarstva pravde Republike Srbije i jedna je od 18 posrednika u Srbiji koja se trenutno nalazi na zvaničnoj listi tela za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova pri Ministarstvu trgovine , turizma i telekomunikacije Republike Srbije. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zvanično je podržalo njeno angažovanje  sa stavom da njene kompetencije  i iskustvo mogu biti od značaja u širanju alternativnog rešavanja sporova kao najbolje metode za rešavanje problema sa kojima se susreću visokoškolske ustanove u svom radu.

      Uspešno je realizovala  zadatke koji su joj povereni  u međunarodnom Tvining projektu Evropske unije koji realizuje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u saradnji sa Slovačkom, Poljskom i Nemačkom.

      Ostvarila je značajni doprinos u radu  Centar za socijalni rad  „Sveti Sava“ u Nišu  kroz obuke, radionice i stručne savete. Nesebično je pomagala u unapređenju kvaliteta rada socijalnih radnika. Kompetencije i iskustvo doprinele su  u rešavanju problema u porodičnim sporovima , oblastima diskriminacije na osnovu invaliditeta, pola, zdravstvenog stanja, starosnog doba.

      Centar za socijalni rad „Sveti Sava“ u Nišu je decembra 2021.godine predložio Violetu Stamenković za najviše javno priznanje Grada Niša, Nagradu „11.januar“, za izuzetan doprinos u oblasti mirnog rešavanja sporova i unapređenja kvaliteta edukacije u svim oblastima na osnovu iskazanih potreba u prethodnim godinama čime je ona bila na listi 16 istaknutih pojedinaca  u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare