Nišlijka prva na svetskoj listi u tekvondou

NIŠ

 Mlada sportistkinja iz Niša Iva Petrović (14) koja se takmiči za  Tekvondo kluba “Asteriks”, nalazi se na prvom mestu na svetskoj rang listi za kadete sa do sada osvojenim brojem poena na međunarodnim turnirima. Medalje koje je ova mlada sportistkinja do sada osvojila, kaže da ih ima preko 50, opravdavaju mesto na svetskoj listi na kojoj se sada nalazi. Iva dodaje da joj je ovaj uspeh dodatna motivacija na predstojećem Evropskom prvenstvu u tekvondeu koje se održava u Estoniji da sve od sebe i vrati se sa medaljom.

                      “Biti prvi na svetskoj listi u tekvondou za kadeta je veliki uspeh za mene ali i za klub u kome treniram. To je uspeh koji delim sa klubom i drugovima iz kluba jer smo mi svi kao jedan i podrška smo jedni drugima”, kaže Iva.

                        Dodaje da trenira sedam godina i više puta je bila državni prvak u svojim kategorijama. Takmičila se i na svetskom prvenstvu u tekvondou koje je održano prošle godine u Španiji. I samo prisustvo da se na strunjačama našla sa najboljim takmičarima u svetu smatra velikim uspehom.

                        “Član sam državnog tima, reprezentacije Srbije, već dve godine”, kaže Iva. Nabrajajući svoje uspehe dodaje:

                        “Bila sam druga na Balkanu 2016.godine, prošle godine sam osvojila treće  mesto na Balkanu, ove  godine sam uzela dva zlata u Sloveniji gde sam imala dve borbe i tri zlatne medalje u Sofiji gde sam imala tri borbe. Osvajanje ovih medalja mi je donelo određene poene za svetsku listu i zahvaljujući njima nalazim se na prvom mestu svetske rang liste”, kaže Iva. “Ove godine mi je najvažnije Evropsko prvenstvo, a zbog najviše bodova koje imam nadam se da ću dobiti i lakše protivnike, a to znači i veću mogućnost da osvojim medalju”.

                          Trenirajući tekvondo Iva je naučila, kao is vi sportisti, da se uspešno nosi sa porazima i pobedama.

                           “Ne podnosim teško poraze, posebno ako sam dala sve od sebe u borbi. Teško mi je kada izgubim a nisam dala svoj maksimum. Onda krivim sebe jer znam da sam mogla i bolje i više, ali nisam uspela da to izvučem iz sebe”, dodaje ova mlada sportistkinja.

                          Ivin supeh sa oduševljenjem proslavljaju svi u klubu, a posebno Ivin trener Vladan Nikodijević.

                         „Biti prvi u svetu je veliki uspeh ne samo za Ivu već i za ceo klub. To je samo još jedan znak da naš zajednički rad ide u pravom smeru i da daje dobre rezultate. Imamo fenomenalan tim sastavljen od dobre dece koja obožavaju ovo sto rade. Iva, ali i Maša, Mitar, Kaća su samo neka imena koja čine ono najbolje sto naš klub i grad imaju,  a Niš zaslužuje“, kaže trener Vladan Nikodijević.

                         Iva dodaje da se na uspeh uvek može računati posebno kada se da sve od sebe. Ona to i radi. Nisu joj naporni treninzi koji uključuju tekvondo, ali i plivanje i vežbanje u teretani. Svakog dana ima po dva treninga, ali joj to ne smeta da u đačkoj knjižici niže sve same petice. Učenica je OŠ “Branko Miljković” u Nišu.

                        Podršku na putu uspeha ima u školi od nastavnika, ali najveća podrška joj je njena porodica.

                        Mada niže uspeh do uspeha, Iva sanja kao is vi sportisti Olimpijske igre. Želi da postane trenet i da drži kampove. Sudeći po onome što je do sada pokazala nije daleko od toga, a vreme je na njenoj strani.

                         Ivinim stopama su krenuli i neki njeni drugovi iz kluba.Maša Nešić (12) se nalazi na 10. mestu na svetskoj listi kadeta, Mitar Maklenović (15) je na listi juniora 12, dok je Katarina Uzunović (15) u kategoriji juniora trenutno 13. na svetu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare