Nišlije plaćaju godišnje preko 2.5 milijardi dinara za autobuse koji se kvare i pale!

NIŠ

Ponovo se zapalio autobus “Nišekspresa” za javni gradski prevoz. Ponovo pukom srećom niko nije stradao. I ponovo niko od nadležnih nije reagovao, iako se broj paljenja autobusa približava dvocifrenom, navodi se u saopštenju koje potpisuje Jelena Milošević, narodna poslanica SSP i predsednica Gradskog odbora SSP Niš.

“Zato ponovo postavljam zahteve nadležnima:

– Vanredni tehnički pregled za sve autobuse koji vrše prevoz Nišlija u javnom gradskom prevozu

– Reviziju ugovora koji je štetan po Grad Niš i koji je svake godine sve skuplji, jer odgovornost za broj prodatih komercijalnih karata je na Gradu, a ne na prevoznicima, dok broj prodatih karata niko ne kontroliše

– Odgovornost svih koji su učestvovali u potpisivanju ovako štetnog ugovora i onih koji neispravne autobuse puštaju u saobraćaj

Podsetiću da je 2020. godine potpisan sedmogodišnji ugovor o javnom prevozu između Grada Niša i “Nišekspresa” i drugih prevoznika, a koji je upamćen kao najveća javna nabavka u istoriji Niša. Vrednost ugovora bila je preko 11 milijardi dinara, a i pored toga se svake godine kroz rebalans budžeta dodaje još po milijarda za prevoz. Nišlije plaćaju godišnje preko 2.5 milijardi dinara za autobuse koji se kvare i pale!

Bezbednost građana mora da bude na prvom mestu. Javni gradski prevoz koriste deca kako bi došla do škole. Šta tačno treba da se desi pa da neko u ovom gradu odreaguje?!, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare