Nišlije od 1.januara komunalne račune placaju na jednom mestu

NIŠ

Da su Nišlije odgovorne i da na vreme plaćaju komunalne račune potvrđuju i redovi ispred zgrade u kojoj se nalazi JKP Objedinjana naplata. Redovi su primetno dugi pred kraj roka za isplatu dugovanja kada građani mogu da ostvare i popust na ukupni iznos računa. Nova povoljnost za građane Niša je i ta što od 1.januara sve komunalne račune mogu da plate na šalterima JKP Objedinjena naplata pa ne moraju da “šetaju” od šaltera do šaltera. Ranije se ova odluka odnosila samo na stambene zgrade, a od ove godine i na individualna domaćinstva.

                  Da Nišlije redovno izmiruju svoje računa potvrđuje i Jelena Stojanović, direktorka JKP Objedinjena naplata.

                  “Veliki broj Nišlija, oko 90 posto, redovno, svakog meseca, izmiruje svoje račune. Gužve su veće ispred šaltera posebno u  periodu kada građani mogu da ostvare popust od 5 posto za naplatu komunalnih usliga”, kaže Jelena Stojanović.

                   Osim na šalterima objedinjene naplate građani svoje račune za komunalne uslige mogu da plate i elektronskim putem. Direktorka Objedinjene naplate poziva građane da, ukoliko su u mogućnosti račune plate elektronskim putem, jer bi se na taj način smanjili redovi ispred šaltera.

                   “Građani sve informacije mogu da dobiju jednostavnim upitom putem mejla koji ne nalazi na našoj internet stranici. Na raspolaganju im je i kol centar koji radio d 7 do 19 sati tako da mogu i na taj način da dobiju informacije. Ukoliko upute mejl, potrebne informacije dobiće za petnaestak minuta”, kaže Jelena Stojanović.

                  Računi mogu da se plate i na šalterima u gradskim oštinama.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare