Nišlije najavile šestu šetnju „Niš protiv nasilja“

NIŠ

  Nišlije nstavljaju sa protestima i sutra će se, u petak 21. jula, od 19 sati ponovo, po šesti put, okupiti ispred Gradske kuće  gde su se i tokom ranijih prosta obraćali govornici građanima, a potom će krenuti u šetnju. Sada će im se obratiti profesor dr Bojan Blagojević sa Filozofskog fakulteta u Nišu i Milica Marković,studentkinja istog fakulteta.

                        Za šestu protestnu šetnju odabrana je nova ruta koja ide preko naselja Pnetelj. Nišlije će prošetati Ulicom 7. juli gde će kod crkve Svetog Luke skrenuti u Jagodin malu i preći preko jagodin-malskog mosta. Nastaviće  Ulicom Vojvode Mišića i zatim do kružnog toka kod Delte gde će završiti šetnju.

                       Prema rečima  Slaviše Dinića,  odbornika u Opštini Pantelej i predsednika Gradskog odbora stranke Zajedno za Srbiju, zahtevi ostaju isti.

                      Građani traže smene ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina, hitno zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, smenu Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu nasilje i mržnju i kontinuirano krše novinarski kodeks, odužimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje poput Pinka i Hepi televizije, ukidanje programa koji promovišu nasilje poput rijalitija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare