Nišlije juče poželele dobrodošlicu zlatnom Savi

NIŠ

        Grad Niš i Nišlije dočekali su niškog olimpijca, mladog vaterpolistu Savu Ranđelovića koji se sa Olimpijskih igara u Tokiju vratio sa zlatnom medaljom ponovivši tako uspeh sa Olimpijade u Riju, kada su vaterpolisti Srbije, takođe, osvojili zlato. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je za zlatnog niškog olimpijca predvidela prijem u Gradskoj kući, ali se to ubrzo pretvorilo u spontano druženje mladog sportiste, gradonačelnice i Nišlija koji su se okupili na platou ispred Gradske kuće, čestitajući Savi i slikajući se sa njim.

      “Izuzetna mi je čast i privilegija što sam danas ovde sa našim zlatnim olimpijcem Savom i što mogu da mu čestitam i zahvalim u ime Nišlija i žitelja celog našeg okruga, ali i da mu kažem da smo svi navijali  za njih i da su naše emocije na neki način, ipak, stigle do njih. Posebno se ponosim time što je Niš i ove godine imao svog predstavnika na Olimpijskim igrama”, kazala je gradonačelnica Niša  i izrazila nadu će ih u Parizu za tri godine biti više.

    Savi Ranđeloviću je ovo druga zlatna olimpijska medalja.

    “Izuzetno sam srećan što imam priliku danas sa svima vama da podelim ovu radost i mislim da svi znate koliki je ovo uspeh koji smo napravili. Žao mi je, u neku ruku mi je i drago, ali mi je više žao što sam bio jedini predstavnik iz Niša na Olimpijadi i nadam se da će u budućnosti, već u Parizu, biti dosta više sportista koji će predstavljati ovaj grad” izjavio je Sava Ranđelović.

    On je dodao da je turnir u Tokiju na neki način bio previše emotivan za mnoge, jer su se neki vaterpolisti oprostili od reprezentacije.

   “ Stvarno izuzetna grupa momaka, jedna generacija koja će se stvarno teško u budućnosti sresti opet. Dali su nam veliki domaći zadatak, za generacije koje dolaze, da se ugledamo na njih- što u pristupu treningu, tako i van bazena i u druženju, tako da mislim da će dosta faliti, ali uvek će biti tu uz nas sigurno i bodriće nas na svim ostalim takmičenjima”, kazao je Sava Ranđelović.

   Sa novinarima i publikom je podelio i sećanje na svoje početke u Nišu.

   “Bilo je lepo, ja sam ovde proveo stvarno prelepe godine. Bio sam do 17. godine ovde sa dosta trenera koji su me trenirali, kojima dugujem veliku zahvalnost, jer sigurno da bez jakog vaterpolo kluba, ne bi bilo ni mene, tako da se nadam da će ubuduće da se vrati to na stare staze slave, što se kaže, i da imamo jedan jak vaterpolo klub ovde koji će nas predstavljati u Evropi i, nadam se, ubuduće i nekog novog reprezentativca izbaciti”, izjavio je Sava Ranđelović.

   Za to su, prema njegovim rečima, neophodni kvalitetni uslovi za rad sa maldim vaterpolistima.

  “Sigurno da su uslovi najbitniji. Mislim, evo, sada vidite da se u Srbiji dosta vaterpolo pojačao, mislim da je potrebno dosta uslova, finansijski mislim, da bi niški vaterpolo klub bio respektabilan i da može da parira velikim klubovima kao što su Novi Beograd, Zvezda i Radnički”, istakao je Sava Ranđelović.

   Govorio je i o planovima za budućnost.

   “Kreću već pripreme 30. avgusta, vraćam se u klub. Počinje nam liga 11. septembra, očekuje nas jako prvenstvo, pojačali smo se ove godine i jedni smo od glavnih favorita za osvajanje Lige, tako da nas očekuje izuzetno uzbudljiva godina, zato što je i kalendar malo zgusnut- Svetsko prvenstvo je već u maju, Evropsko je u septembru sledeće godine, tako da će liga trajati dosta kraće, biće više utakmica, tako da biće dosta zanimljivo”, zaključio je Sava Ranđelović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare