Nišlija Andrija Stanković pobednik Kupa Srbije u karateu

NIŠ

  Na Kupu Srbije u karateu održanom krajem ove nedelje dvadesetšestogodišnji Nišlija Andrija Stanković osvojio je zlato u pojedinačnom takmičenju, a sa ekipom KK ‚‚Elid‚‚ čiji je član, ponovio je uspeh i vratio se iz Kragujevca sa dva zlatna odličja i laskavom titulom prvaka Kupa Srbije. KK ‚‚Elid‚‚ na ovom takmičenju je osvojio ukupno 6 medelja. Za medelja su se takmičili najbolji karatisti Srbije koji su se, nakon regionalnih, plasirali za ovo takmičenje. Andrija kaže da je prezadovoljan uspehom koji je postigao i tako potvrdio da je sa razlogom član reprezentacije Srbije.

                     ‚‚Nije bilo lako ali sam se dobro pripremio za ovo takmičenje budući da mi od rezultata zavisi i poziv za reprezentaciju, a sada sam potvrdio da sa pravom predstavljam Srbiju na međunarodnim takmičenjima‚‚- kaže Andrija koji karate trenira od svoje šeste godine i već dve decenije ne izlazi iz kimona.

                      Dodaje da je vreme korone iskoristio da se što više usavrši u izvođenju kata pošto je to njegova osnovna disciplina.

                       ‚‚Ne smeta mi da vežbam u praznoj Sali jer se tako lakše koncentrišem, a koncentracija je u katama i te kako potrebna‚‚- dodaje ovaj mladi Nišlija koji se posvetio ovoj istočnjačkoj borilačkoj veštini i nije odustao od nje ni kao srednjoškalac a kasnije ni kao student Fakulteta zaštite na radu.

                       ‚‚Jedno mi nedostaju međunarodna takmičenja koja se do sada nisu održavala zbog cele ove situacije, ali se nadam da će uskoro i ona početi. Izlazak iz zemlje je za sve nas veliki izazov jer se tada odmeravaju snage sa takmičarima iz drugih zemalja‚‚- kaže Andrija koji svakog dana trenira dva puta dnevno. U tome ga ne sprečava ni posao jer je pre izvesnog vremena počeo da radi.

                      ‚‚Sada treniram pre posla, što znači da ustajem jako rano  i kada završim sa poslom. Pokušavam da treniam, kako kaže Novak Đoković, racionalno, a to znači da radim jako ali umereno bez da se previše trošim‚‚- dodaje ovaj mladi niški sportista.

                     U ičekivanju velikih međunarodnih takmičenja nastavlja sa treninzima. Mada sebe već smatra starijim seniorom i najstariji je u reprezentaciji ne predaje se tako lako.

                  ‚‚Možda bi neki i odustali od svega do sada, ali ja ne, a cela priča i sav moj rad zasniva se na velikoj ljubavi prema ovom sportu‚‚- kaže za kraj Andrija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare