Niškim streličarima pet medalja, od zlata do bronze

    NIŠ

                           U Beogradu je početkom ove nedelje  održano Državno prvenstvo u streličarstvu za mlađe kategorije i veterane. Učestvovalo je nešto više od 80 takmičara iz gotovo svih srpskih klubova. Takmičari Streličarskog kluba su doneli kući 4 medalje svih boja.

                          Titulu državnog prvaka u konkurenciji olimpijski luk juniori i ove godine poneo je Mihajlo Stefanović. Mihajlo je sa svojih 619 poena bio daleko ispred svojih konkurenata te se njegovo osvajanje medalje nije ni dovodilo u pitanje.

                            U konkurenciji kadetkinja, Danica Nikolić se okitila bronzanim odličjem. U kvalifikacionom delu Danica je bila četvrta, dok je klupska koleginica Todorović Petra bila druga, eliminacije su bile takve da su se na kraju Danica i Petra susrele u meču za bronzanu medalju gde je Danica pobedila rezultatom 6-4 pa je Petra završila na četvrtom mestu.

                         U konkurenciji mlađih pionira, Kostić Aleksa je bio drugi. Svega 10 poena je delilo Aleksu od zlata koje je osvojio takmičar iz SK DIF, dok je na trećem mestu završio streličar iz SK Oko sokolovo.

                         “Imali smo predstavnika i u konkurenciji koja se takmiči golim lukom, i to u kategoriji veterana. Tu je naš Stojanović Dejan zauzeo prvo mesto i poneo titulu državnog prvaka u ovoj disciplini. Naš klub je zadovoljan postignutim rezultatima i ove medalje smo na neki način i očekivali”, kažu u klubu.

                       Na takmičenju su dodeljene i plakete za najuspešnije sportiste u prethodnoj sezoni, i priznanja su uručena Stefanović Mihajlu za konkurenciju juniora i Marković Čedomiru za konkurenciju veterana.

                          “Klub nastavlja sa uspesima i nama je jako drago da iz godine u godinu na državnim prvenstvima mi uvek donosimo 3-5 medalja. Za nas je ovo najveća pohvala i dokaz da radimo dobro i daje nam motivaciju da tako nastavimo. Sledećeg vikenda nas očekuje i državno prvenstvo za seniore gde se nadamo novim uspesima”, ističu u Strelilarskom klubu Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare