Niški Univerzitet bogatiji za još 50 doktora nauka

NIŠ

       Na svečanosti koja je upriličena povodom Dana Univerziteta u Nišu promovisano je 50 novih  doktora nauka sa 10  fakulteta.

      „Njih 50 biće sigirno stručnjaci  koji će doprineti daljem razvoju obrazovanja ne samo  na niškom već i na drugim univerzitetima u  Srbiji i doprineće daljem razvoju  naučnog rada i istraživanja u ovom delu zemlje. Oni istovremeno predstavljaju podsticaj  za dalji razvoj društva u celini, a naročito privrede“, kazao je rektor Univerziteta u Nišu profesor dr Dragan Antić.

       On je dodao da se na Univerzitetu u Nišu u proseku svake godine oko 100 kandidata promoviše u najviše akademsko zvanje.

       „Svi oni koji imaju afiniteta, sposobnosti i želje da budu naučni radnici mogu da izaberu neki od  fakulteta Univerziteta u Nišu i da se upišu na doktorske studije i ozbiljno se bave naučnim radom kao što to već rade mnogi naši profesori, asistenti ali i studenti doktorskih studija“, poručio je rektor dr Dragan Antić koji je novim doktorima nauka uručio diplome.

       Među novim doktorima nauka je i Marina Kostić koja je doktorski rad odbranila na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Nišu na departmanu za psihologiju.

      „Današnji dan je jedan od najznačajnijih u životu svakog od nas ko je stekao diplomu doktora nauka. U mom slučaju to je šest i po godina velikog rada, odricanja,  žrtve, upornosti i jake motivacije, ali sa jasno postavljenim ciljem i vizijom o budućnosti, ništa nije teško, kao i za sve ostalo u životu. Ovo je diploma koja je od značaja za sve nas, ali i buduća pokolenja kojima treba da damo jasan i adekvatan primer da se trud, rad i ulaganje na kraju  isplate, pa i unovče“, kazala je Marina Kostić.

     Da se samo radom, trudom i velikim odricanjima stiže do najvišeg akademskog zvanja potvrđuje i doktorka Valentina Mitić koja je na jučerašnjoj svečanosti bila najmlađi doktor nauka. Dolazi iz Instituta „Niška Banja“ i doktorirala je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu.

    „Stići do zvanja doktora nauka je put koji zahteva velika odricanja i veliki trud, kako mene, tako i svih oko mene. Moja poruka svima je da treba da se uči, da se napreduje i radi, jer se to na kraju isplati. Bilo je i teških trenutaka, jer je potrebno uskladiti posao sa radom na doktorskim studijama i posvećenosti porodici, ali se na kraju sve isplati“, ističe Valentina Mitić.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Miki
Miki
2 godine pre
Ex faca
Ex faca
2 godine pre

Lepo reče žena, šest ipo godina, a ulaskom u vladajuću stranku ta formalnost se obavi za godinu, dve.

Mirko
Mirko
2 godine pre

Kakva hiperprodukcija. Verujem da od 50, 5 su možda za neko ozbiljnije razmatranje.

Hahahaha
Hahahaha
2 godine pre

Hahahaha pa sto ste im zamenili slike