Niški sudovi nagradjeni za efikasnost u radu

NIŠ

Viši sud u Nišu kao i niški Osnovni sud od Vrhovnog Kasacionog suda dobili su nagrade za ostvarene rezultate u 2017. godini – rečeno je na konferenciji za novinare održane u prostorijama Višeg suda.

 Nagrada koja je dodeljena Višem sudu odnosi se na povećanje broja ukupno rešenih predmeta u odnosu na isti period prethodne godine.

„Završili smo  1787 predmeta više i za to dobili novčanu nagradu od 3000 evra koja će biti u robi i to imformaciono tehničkih sredstava koji će nam uskoo biti isporučeni. To je dobar podstreh za nas da i dalje nastavimo tako da radimo istim tempom, pogotovo što sada imamo i nove sudije . Izabrano je četiri sudija, tako da ćemo, nadam s, uskoro upeti da rešavamo predmete u zakonskom roku.  “ rekao je Zoran Krstić, predsednik Višeg suda u Nišu, koji je istakao da je veliki priliv predmeta ovom Sudu.

Nagradu na godišnjem Savetu sudija republike Srbije drugi pu zaredom dobio je i Osnovni sud u Nišu.  Osnovno sudu dodenjena je. u kategoriji “Priznanje za doprinos unapređenju, efikasnosti i kvalitetu sudskog sistema” Osnovnom sudu u Nišu dodelio priznanje za doprinos u unapređenju efikasnosti i kvaliteta sudskog sistema Republike Srbije u 2017. godini.

Ova nagrada dobija na težini ukoliko se ima u vidu činjenica i da je u prethodnoj godini na godišnjem savetovanju sudija “Sudijski dani 2016. godine” održanom u Vrnjačkoj Banji, Osnovni sud u Nišu dobio prvu nagradu za najbolje ostvarene rezultate rada u 2016. godini kao i priznanje za doprinos unapređenju, efikasnosti i kvalitetu sudskog sistema u 2016. godini.

Dodeljeno priznanje je velika čast i predstavlja podsticaj za sve sudije i zaposlene u Osnovnom sudu u Nišu da i u narednom periodu pokažu još veće angažovanje a sve u cilju unapređenja i efikasnije zaštite prava građana koji svoja prava ostvaruju posredstvom suda, kažu u ovom sudu

„Osnovni sud u Nišu je posebno tokom 2017. godine pokazao i ostvario dobre rezultate u oblasti izvršne materije , jer kao šro vam je poznato izvršna materija je rak rana srpskog pravosuđa. To traje dugi niz godina , da ne kažem i decenijama. Mi smo napravili timove za rešavanje pre svega starih predmeta“, kaže Goran Spasić,  predsednik Osnovnog suda u Nišu , koji je rekao da najveća nagrada pripada svim sudijama, „imajući u vidu da smo 2015. i2016. imali enormni broj predmeta, pre svega u građanskoj materiji. Borili smo se i uspeli smo i to je neko umeo da prepozna“

Sudove u Nišu najviše muči nedostatak sudija. Iz Osnovnog suda petoro je izabrano za sudije Apelacionog a četvoro je otišlo u Viši sud. Trebalo bi da uskoro bude raspisan konkurs za popunu sudijskih mesta.

Na konferenciji su izložene i mere koje će u budućem periodu preduzeti Viši sud u Nišu i Osnovni sud u Nišu radi unapređenja medijacije, odnosno mirnog rešavanja sporova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare