Niški stonoseri u kolicima uspešni na ekipnom prvenstvu Srbije

NIŠ

STK OSI Nais je učestvovao na ekipnom  Državnom prvenstvu Srbije za osobe sa invaliditetom u stonom tenisu. Početkom oktobra je održan prvi, a 30. oktobra održan je i drugi deo, oba turnira odigrala su se u Zrenjaninu u sportskoj hali Medison.

Učestvovalo je 12 ekipa u tri kategorije, žene T1-5, muškarci T1-5, muškarci T6-10.

 Ekipa STK OSI NAIS imala je predstavnike u dve kategorije, u kategoriji T1-5 ekipu su činili Bojan Stamenković i Miloš Stojiljković a u kategoriji T6-10 takmičili su se Bojan Jovanović, Nikola Jovanović, Dario Stošić i Miloš Tasić

                    U izuzetno jakoj konkurenciji obe ekipe su uspele da dođu do trećeg mesta. Ekipa u kategoriji T1-5 ostvarila je 7 pobeda i 2 poraza, dok je ekipa u kategoriji T6-10 ostvarila 9 pobeda i 2 poraza.

                   Takmičare su vodili treneri Vladan Živković i Dušan Anđelković, oni su u saradnji sa glavnim trenerom ekipe Milošem Milenkovićem odaradili svoj deo posla na najvišem nivou. Dobra analiza protivnika, taktičko postavljanje ekipe, pravi saveti u bitnim trenucima kada se odučuje o pobdeniku značajno su doprineli ovim sjajnim rezultatima.

                  Prva dva mesta u obe kategorije pripale su ekipama STK Spin i STK Tvrđava 021, obe ekipe su iz Novog Sada. Najveći broj reprezentativaca Srbije dolazi upravo iz ova dva kluba.

                „Treba imati u vidu da su njihovi budžeti značajno veći do budžeta našeg kluba, samim tim imaju i bolje uslove za rad, pre svega imaju veći broj trenera, veći broj priprema, ali i kvalitetniju sportsku opremu i rekvizite. Ovo je za nas izuzetan uspeh imajući u vidu sve okolnosti, pre svega smanjen broj treninga zbog virusa COVID-19, takođe i mali broj turnira ove godine. Cilj koji smo imali na početku godine da u obe kategorije budemo u prvih 5 ekipa je ispunjen u potpunosti, a kvalitetnim radom i upornošću došli smo i do dva trofeja. Ovaj uspeh je podstrek da u narednoj godini radimo još kvalitetnije i pokušamo da dođemo bar do jednog drugog mesta“, kažu u STK OSI Nais.

                      Ovi vredni stonoteniseri nastavljaju sa treninzima i očekuju da se do kraja godini održi i Pojedinačno prvenstvo Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare