Niški maturanti poslali u svet poruku ljubavi i mira

NIŠ

 Plesom uz muziku valcera, puštanjem belih belona i srcem koje su napravili od belih ruža oko spomenika na centralnom gradskom trgu  maturanti iz 18 niških srednjih škola poslali su snažnu poruku  ljubavi i mira u svet. Na taj načim naturnti su obeležili kraj srednjoškolskog obrazovanja.

                                  Maturanti ove godine nisu plesali kao što je činjeno do sada uz muziku iz perete Johana Štrausa “Slepi miš”, jer su se vsi saglasili da znog tragedija koje su početkom maja zadesile Srbiju nije pravi trenutak da se na trgu igra, slavi i peva, pa su svojevrsnnim performansom niški maturanti odali počast svima koji su stradali u Beogradu i Mladenovcu, ali su istovremo poslali i poruku mira i ljubavi. Iz tog razloga su bili obučeni u belo, a u nebo su poleteli i beli baloni.

                                „Današnjim performansom u centru sa maturantima šaljemo jednu poruku mira. Oni će danas izvesti svojevrstan ples, koji možda neće nalikovati na one koji su bili do ove godine, s obzirom na to da su nas kao zemlju zadesile dve velike tragedije. Poslaćemo poruku mira i ljubavi“, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                                  Inače Grad Niš je i organizovao ples maturanata na Trgu kralja Milana. (kraj) VP/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare