Niški kulinari osvojili nagrade u Crnoj Gori

NIŠ

 

Sa upravo završenog Internacionalnog takmičenju u Budvi, Ekipa Udruženja  ugostiteljsko turističkih poslenika Niš vratila se sa peharom sveukupnog pobednika u dve discipline – pripremanju jela nacionalne kuhinje i pripremanju torti. Pored toga  Nišlije su ukupno osvojile 14 zlatnih, jedno srebrno i četiri bronzana odličja i još tri pehara u ostalim disciplinama.

Ovogodišnje takmičenje obeležilo je učešće znatno većeg broja takmičara u svim kategorijama. Više od 350 takmičara iz skoro svih zemalja Balkana pokazalo je svoje kulinarske veštine. Najbrojnija ekipa bila je Turska a respekabilne ekipe bile su iz Rusije , Ukrajine,  Češke,  Izraela, Italije, Švajcarske, Nemačke i drugih zemalja.

Ekipa Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika iz Niša, bila je pored Novosađana  jedini predstavnik Srbije

Takmičenje kulinara održano je istovremeno kada i tradicionalni Sajam hrane. Na ovom sajmu učestvovalo je  84 izlagača iz 27 zemalja među kojima i Srbija.

Nišlije su pored takmičara, na ovom međunarodnom skupu imali i predstavnike u sudijskom timu.

Zoran Mirašević, profesor Ančica Dimitrijević I Dragan Stijimenović Đura imenovani su za svetske sudije World associjation of shefs societes / wacs.

“Shodno dosadašnjim rezultatima, kvalitetu i angažovanju na promociji i unapređenju struke, Udruženju ugostiteljskih i turističkih poslenika iz Niša je, na još pet godina, produžena licenca, što znači da ćemo do 2022. godine imati priliku da budemo deo sudijskih i takmičarskih timova na takmičenjima kulinara širom sveta”, rekao je za JUGPRESS Zoran Mirašević predsednik Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša.

Uporedo sa ovim takmičenjem u Budvi se po tradiciji održavaju I važni sajmovi sajmovi za ratvoj turizma u Crnoj Gori. . Tako je od 20. do 23. aprila održan 43. Sajam hrane, 35. Sajam nautike, 26. Sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo i 22. Sajam ekologije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare