Niški gimnazijalac Radivoje Đurić odazi na evropsko takmičenje iz geografije

NIŠ

Radivoje Đurić, učenik trećeg razreda  Gimnazije „Svetozar Marković“  učestvovaće na Evropskoj geografskoj olimpijadi“ koja će se održati  krajem juna u Beogradu. Plasman za ovo takmičenje ovaj gimnazijalac je izborio osvajanjem prvog mesta na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi koja se održala ovog vikenda i na kojoj je on osvojio  prvo mesto. Drugo mesto na istom takmičenju pripalo je Andreji Nedeljkoviću, učeniku drugog razreda Gimnazije „Svetozar Marković“ i oni su jedini učenici iz Niša koji se sa ovog takmičenja vraćaju sa nagradama. Mentor Radivoja Đurića je profesor geografije Miloš Maldenović,  a Andreje Nedeljkovića profesor geografije Dejan Kitanović.

                                    Na Republičkom takmičenju iz geografije NGO takmičilo se oko 90 učenika iz osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

                                     „Takmičenje ni malo nije lako jer se sastoji iz tri dela ili nivoa i svaki je na svoj način zahtevan. Takmičari najpre rade test opšteg  znanja, potom imaju multimedijalni test koji je, takođe, zahtevan jer na osnovu filma ili slajadova odgovaraju šta je prikazano, a potom sledi i za mnoge od njih najteži deo takmičenja a to je  teren. Takmičari se sa vodičima nalaze na odgovarajućem terenu, a nakon toga odgovaraju na pitanja“, objašnjava profesor geografije u Gimnaziji „Svetozar Marković“ Miloš Mladenović.

                                   Prema njegovim rečima Radivoju Đuriđu je ovo drugo učešće na Republičkom takmičenju iz geografije i potajno su se nadali nekoj od nagrada, ali je plasman za evropsko takmičenje u neku ruku bio i iznenađenje.

                                 „Pripreme su počele još u septembru kada su se učenici prijavili za ovo takmičenje. Marljivo su radili, očigledno da su zainteresovani za ovaj predmet, a svakako imaju i dobro predznanje koje potiče još iz osnovnih škola“, kazao je profesor Mladenović.(kraj) VP/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare