Niški aerodrom sledeće godine dobija novu zgradu terminala

NIS

Nova zgrada terminala na aerodromu “Konstantin Veliki” u Nišu građevinski će biti završena do kraja septembra, nakon čega će uslediti opremanje, tako da bi prve putnike trebalo da primi tokom leta sledeće godine, najavio je Mihajlo Zdravković, direktor Javnog preduzeća “Aerodromi Srbije” prilikom prezentacije novih vatorgasnih vozila i aerodromske opreme.
             „Nakon završetka građevinskih radova do kraja septembra sledi opremanje nove zgrade terminala, a prve putnike primiće sredinom iduće godina kada se završi i opremanje zgrade“, kazao je Mihajlo Zdravković.
             Pema njegovim rečima nakon završetka nove terminalne zgrade počeće rekonstrukcija sadašnje.
             „Stari deo, odnsno sadašnja terminalna zgrada biće rekonstruisana, a sa rekonstrukcijom ćemo opčeti kada nova zgrada počne da prima putnike, jer moramo da obezbedimo da se aviosaobraćaj sve vreme odvija nesmetano i u vreme radova“, dodao je Mihajlo Zdravković.
             Aerodrom „Konstantin Veliki“ imao je prošle godine oko 380.000 putnika, a ove godine, zaključno sa 1. julom ima 209.000 putnika. Očekuje se da aerodrom ove godine premaši rekord iz 2019.godine kada je imao 420.000 putnika.
             Izgradnja nove terminalne zgrade na Aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu počela je marta prošle godine. Vrednost radova je oko 1,57 milijardi dinara sa PDV-om. Novi objekat će biti površine on 7.784 kvadratnih metara. Objekat će biti namenjen odlazećim putnicima, imaće 10 "check in" šaltera, maksimalno vreme čekanja u redu biće 10 minuta, ukrcavanje u vazduhoplov će se odvijati na 4 izlaza, koja su projektovana tako da je svaki izlaz moguće opslužiti autobusom za prevoz putnika do aviona. Na spratu zgrade biti komercijalan prostor, restorani, barovi, prostor za ukrcavanje u avion preko avio-mosta. (kraj)VP/MN


Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare